Életveszélyes a Nyugati tornya, forgalomkorlátozás lesz

2012.01.06. 17:06

2012 január 6-án éjféltől január 7-én reggel 7 óráig forgalomkorlátozás várható 25 méter hosszúságban a Teréz körúton, a Nyugati pályaudvar épülete előtt, a jobb szélső forgalmi sávban és a járdán - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ. A MÁV közlése szerint az épület Teréz körúti frontján, a szemből nézve a jobb oldali torony tetőszerkezetén élet- és balesetveszély-elhárítás végett javításokat végeznek. A munkához autósdarut használnak, a gyalogosforgalmat ezért a pályaudvar épületén terelik át.

A munkálatok után szakértők a torony párkányzatának állapotát is felmérik. MÁV sajtóirodáján elmondták, hogy folyamatban van a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújításához szükséges tervezés közbeszerzése.

A szóban forgó épületrészről július végén írtuk meg, hogy a MÁV szerint illegálisan tartózkodnak benne a bérlői, akik ellen büntetőeljárás folyik. Ott jártunkkor a bérlők elmondták, hogy a rendezetlen jogi viszony miatt az épületnek nem igazán van gazdája, a mostani állapota talán ennek is köszönhető.