Aranka
2 °C
9 °C

A hegyvidéki Sportmaxszal is gond van

2012.04.17. 14:57

Licithirdetésben jelentette meg a XII. kerület önkormányzata a Csörsz utcában található Sportmax 2 bérleti jogát április 11-én, a Sportmax 1 hétvégi kiürítése előtt. Mindkét létesítményt a Sportmax Kft. üzemeltette.

Nyilvános versenyeztetés keretében egyfordulós licites bérbeadásra kínálja a Hegyvidék önkormányzata honlapján a Csörsz utcai Sportmax 2-t három sportpályájával a Jagelló úti földfelszíni parkolójával együtt – írja a Gazdaság.hu. Pályázni május 11-ig lehet a 73 ezer négyzetméteres létesítmény bérlésére. A minimálisan ajánlható bérleti díj 15 és fél millió forint.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, az Újbudán található Sportmax vasárnap bezárt. Kiürítését is megkezdték, elvitték a kábeleket és a dísznövényeket, de a létesítmény mellett található játszótér elemeit is elszállították. Az épület sorsáról az ott dolgozók egyelőre nem tudnak semmit. A központban üzemelő Cressi búvárbolttal és Deep Dreams búváriskolával kötött szerződést az üzemeltető – a Hosszúréti Lakópark Kft-vel kötött szerződésükre hivatkozva – felmondta, de a szintén ott található Lite Wellness Club továbbra is nyitva tart.

Az újbudai Sportmax bezárásának hírére megkerestük a Sportmax 2-t is, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ők továbbra is üzemelnek, és a testvérintézmény problémáiról sem tudnak. A Sportmax honlapja, és Facebook-oldala sem érhető már el, míg a Sportmax 2-nek mindkét elérhetősége továbbra is él. A sportközpontok üzemeltetője a Sportmax Kft.

A licithirdetés pár nappal a kőérbereki Sportmax bezárása előtt került fel az önkormányzat honlapjára, ajánlatot tenni április 11-től lehet.

Az újbudai Sportmaxot 2006 júniusában adták át, ez volt az első magántőkéből épített sportlétesítmény, melynek beruházási költsége meghaladta a 2 milliárd forintot. Az első 20 évben a Sportmax Kft. üzemeltette volna, ezt követően pedig az önkormányzat. A kft.-t a ciprusi Perpetueal Enterprises Ltd. és a budapesti székhelyű Unione-C Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. hozta létre. Tulajdonosa az Unione-C Lft., ami Reile Elemér és Scheer Sándor kezében van. Utóbbi férfi korábban a Wallis cégcsoport vezetője volt.

Ez a cég volt a tulajdonosa annak a társaságnak, mely 2007-ben megvásárolta a MÁV egyik, Andrássy úton álló épületét. A szerződést ügyvédként az egyik tulajdonos, Reile Elemér ellenjegyezte. A ház 900 millió forint plusz áfáért került akkor a céghez a MÁV-tól. A vasúttársaság visszabérlési garanciát vállalt, így az akkori lapértesülések szerint néhány év alatt vissza is jött a vételár. Az adás-vétel az elszámoltatási kormánybiztos érdeklődését is felkeltette.

A két komplexum a Sportmax Kft. alapítása óta veszteséges volt. A kezdeti 100 millióról 790 millió forintra nőtt a cég árbevétele 2010-re. A legnagyobb negatív eredményt, 215 millió forintot 2007-ben kellett elkönyvelniük, két éve ez a szám már csak 35 millió volt.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.