Filmforgatás miatt füstöl a Tőzsdepalota

2013.04.09. 11:00 Módosítva: 2013.04.09. 17:19

"Már egy órája füstölget a volt MTV székház a Szabadság téren" - írja kedves olvasónk az alábbi ijesztő képek kíséretében. Reggel még csak a brit és EU-s zászló tűnt fel neki, valami rendezvényre gyanakodott, majd elkezdett füstölni, és megjelentek a tűzoltók, mentők. "Az előbb erősebb füst jött ki, akkor több embert folyamatosan menekítettek ki sárga egyenruhások"- írja. A Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője, Kisdi Máté először nem tudott válaszolni, hogy mi történik ott, ez rendkívül gyanús volt, de később elmondta, hogy nincs ok aggodalomra, csak filmforgatás zajlik. Olvasónk szerint viszont sehol nem írták ki, hogy filmforgatás van, és a környéken eléggé megijedtek az emberek.

Iparági forrásból úgy tudjuk, hogy egy magyar koprodukciós cég, a Pioneer Pictures és a brit HBO/Cinemax, a Sky1 forgatja itt a Strike Back (Válaszcsapás) című tévésorozat negyedik évadának egyik akciójelenetét. A végeredményt szeptembertől láthatjuk majd, ez lesz egyébként az az évad, amiben Kamarás Iván is szerepel: egy múlt héten felvett, újpesti jelenetben bőrdzsekiben rohangált a méregdrága Porschék között.

Az épület tulajdonosa, a kanadai Tippin Corporation titoktartási megállapodásra hivatkozva nem árulhatta el, melyik filmet forgatják, és a Tőzsdepalota átalakításával kapcsolatos kérdésekre is később kívánnak válaszolni. 2009-ben arról számoltunk be, hogy Alpár Ignác 1907-ben átadott épülete a Cinetrip partisorozat egyik bulijának szolgált helyszínként.

A Magyar Televízió július végén kiköltözött Szabadság téri székházából, az egykori Tőzsdepalotából. A Tippin Corporation már 2006-ban megvásárolta a belvárosi ingatlant az ÁPV-től 4,5 milliárd forintért, de mivel új székház nem volt, az MTV három évig visszabérelte a helyet. A Tippin a palotában prémium irodákat, üzleteket, kávézót szeretne kialakítani, esetleg lakásokat.