Videónk alapján bevonták a taxishiéna engedélyét

2013.04.15. 10:57 Módosítva: 2013.04.15. 15:53

Információink szerint a BKK A nagy taxishiéna teszt című múlt heti videónk alapján felmondta az ez évi taxiállomás-használati hozzájárulást és megállapodást azzal a taxissal, aki a Keleti pályaudvartól a Déli pályaudvarig több, mint négyszeres áron szállította kollégánkat. A BKK az értesülésünket megerősítette.

Mint a videóban látszik, az utazás végén kért viteldíj a legmagasabb hatósági árnak több mint négyszerese lett. A számla a kontrolltaxiban – amit nem a Keleti pályaudvar drosztján álldogálló taxik közül választottunki ki –, 1510 forint volt, míg a nyugtát a Keleti pályaudvarról induló taxis 6780 forintról állította ki. Ráadásul a taxis a megérkezéskor nem a jogszabály szerint taxaméterszámlát adta át, hanem egy kézi nyugtatömbből adott egy bizonylatot.

A nagy taxishiénateszt

A BKK értesítette az esetről a NAV-ot, és a Közlekedési Főfelügyeletet is. A főfelügyelet legalább 3 hónapra, legfeljebb 5 évre bevonhatja a taxiengedélyt, a számlaadási kötelezettség megszegése miatt pedig adóeljárás indulhat ellene.

Információink szerint a BKK a taxisok szigorúbb ellenőrzését tervezi. Jelenleg mindössze két ellenőr járja az utcákat, akiknek a kocsiját a taxisok már messziről megismerik. Mint megtudtuk, az év második felében a közlekedési központ a rendőrséggel közös razziákat tarthat a leghírhedtebb állomásokon, így például a Keleti pályaudvarnál is.