no

Szellemek a budavári gázvezetékben

2013.05.09. 14:22

Titokzatos, a föld alól jövő zúgás rémiszti halálra a budaváriakat. Mi lehet az?

2013. május 3.-án napközben és az azt követő éjjel az I. kerületben több házban is zúgott a gázvezeték, a gázóra pedig hangosan zörgött, áll egy helyi lap, a Belbudai Hírek hasábjain. Az újság szerint a jelenség ijesztő, hangos és zavaró, de gázszag nem érezhető.

A Főgáz gázvonalán a hibabejelentésre a lakók azt a tájékoztatást kapták, hogy a barlangrendszerben végeznek munkálatokat, valószínűleg az önkormányzat megbízásából, és a gázvezeték a hangot viszi tovább.

ghst

A lap megkeresésére az I. kerületi önkormányzattól Márkus István, a Beruházási és Városüzemeltetési Iroda barlangrendszerekért felelős ügyintézője válaszolt május 6-án. Eszerint a vári barlangrendszerben az EU-s projekt lezárása, vagyis tavaly óta nincsenek munkálatok, a gázvezeték zörgését nem ez idézhette elő.

Ezt támasztja alá az is, hogy az önkormányzathoz is érkezett bejelentés, méghozzá a vártól messze, a barlangrendszertől végképp távol eső területekről. További információ, hogy csak a gázvezeték zörgött, más közmű vezeték nem. Ha a zúgást a csövek vezették volna zúgott volna a víz- és a csatorna rendszer is, következtet a lap.

További rejtély tehát, hogy mi okozta az ijesztő zúgást, hagyja nyitva az égető kérdést a helyi újság. Ha van valakinek ötlete rá, ossza meg velünk a kommentekben.