Bontják a Szépvölgyi úti Mekit

2013.12.16. 15:42

Lebontják a Szépvölgyi úti McDonald's éttermet, mert megváltozott a főváros közlekedése, és a budapestiek már máshol és máshogy vásárolnak.

A Budagyöngyében november 30-án adtak utoljára hamburgert, és a Szépvölgyi út alján is megszűnik a McDonald's, december 13-án nyitnak ki utoljára, számoltunk be róla a napokban. Egy Mekinek tavaly átlagosan 430 millió forintot kellett kitermelnie.

A McDonald's hivatalos válasza szerint a bezárások oka egyértelműen az, hogy megváltozott a főváros közlekedése, és a budapestiek már máshol és máshogy vásárolnak.

„Cégünk 25 éve van jelen Magyarországon, ilyen hosszú idő alatt Budapest hatalmas változásokon ment keresztül, főbb közlekedési útvonalak változtak meg, és új forgalmi csomópontok alakultak. Hálózatfejlesztésünk természetes velejárója, hogy a folyamatos változásokhoz rugalmasan alkalmazkodva egyes éttermeket bezárunk, és helyettük máshol keresünk lehetőséget új éttermek nyitására" – válaszolták a gyorsétteremlánc sajtóosztályán, de azt nem árulták el, hogy jövőre hol nyitnak új éttermeket a most bezártak helyett. Sőt azt sem erősítették meg, hogy egyáltalán nyitnak új éttermeket.