A választásig biztos nem készül el a Várkert Bazár

2014.02.06. 18:30

Csak augusztus végére készülhet el a Várkert Bazár rekonstrukciója, mivel a kormány módosította az erről szóló rendeletet, olvasható a csütörtöki Magyar Közlönyben. A Várkert Bazárról szóló 2011-es kormányrendeletben eredetileg 2014. március 30.-i dátum szerepelt.

L. Simon László kormánybiztos, az Ybl Emlékbizottság elnöke még januárban az MTI-nek azt mondta, hogy az Ybl-emlékév egyik kiemelkedő eseménye a Várkert Bazár átadása lesz, a rekonstrukció első üteme március végére készült volna el, és eredeti tervek szerint a Várbazárt április 3-án a miniszterelnök avatta volna fel. L. Simon László az Indexnek telefonon azt mondta, a miniszterelnök át fogja adni április 3-án a Várkert Bazár első ütemét.

A kormánybiztos korábban hangsúlyozta, hogy a rekonstrukció első üteme Ybl Miklós által tervezett részek felújítását tartalmazza, így a régi, helyreállított épületek átadása történt volna meg áprilisban. Ezután az új részek építésével folytatódik a munka. A több mint 9 milliárd forintból megvalósuló program az európai uniós támogatáson felül kormányzati forrásokkal is kiegészült.