Lezárják a Várkert bazár előterét

2014.04.28. 14:02

Április 28. éjféltől lezárják a Várkertbazár előtt haladó Lánchíd utcát, amit forgalomcsillapított úttá alakítanak augusztus 31-ig. Erről hétfőn írt alá szerződést az I. kerületi önkormányzat a kivitelező Swietelsky Kft.-vel.

Keddtől szétbontják az utat, kicserélik a közművezetékeket, és nagykockakő burkolatot kap a Lánchíd utca a Clark Ádám tértől a Szarvas térig. Kétoldalt nagyelemes térkőből készült kerékpársáv húzódik majd a nagykockakövek mellett. Szeptembertől az új Lánchíd utcában csak 30 kilométer/órával közlekedhetnek a gépjárművek.

A teljes, nagyítható, roppant részletes tervek ide kattintva letölthetők.

Kérdésünkre Nagy Gábor Tamás polgármester elmondta, hogy a Lánchíd utca nem lesz teljesen sétálóutca, bár néhány előzetes elképzelés volt erről is. A lehetőség ugyanakkor megvan arra, hogy rendezvények idejére, vagy akár nyáron hétvégenként sétálóvá alakítsák a Lánchíd utcát.

Arra a kérdésre, hogy a nagykockakő miatt megnövekszik-e a zaj, és nem csúszik-e majd a térköves kerékpárút, a polgármester úgy nyilatkozott, hogy műszaki kérdésekbe nem akar belemenni, de tudomása szerint a a csökkentett sebesség miatt csökkenni fog a zajterhelés még a nagykockaköveken haladva is.

A beruházás költsége összesen 1,66 millárd forintra rúg majd.