A lakók fúrták meg a hajléktalanszállót?

2014.06.27. 14:01

Visszavonta a fővárosi önkormányzat azt a javaslatot, ami alapján hajléktalanszálló nyílt volna a Fehérvári úton egy panelházas körzetben, néhány száz méterre egy óvodától. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes közleménye szerint a hétfőn megszavazni tervezett javaslatot azért vonták vissza, mert „az előterjesztésben szereplő közfeladatnak valóban nem megfelelő helye az érintett ingatlan.”

A Fővárosi Közgyűlés jövő hét hétfői napirendjén szerepelt a javaslat, ami alapján a 3 800 négyzetméteres ingatlant a Baptista Szeretetszolgálat kapta volna meg kedvezményesen, hogy ott hajléktalanellátást valósítson meg. A hajléktalanszálló megnyitására egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, szerinte nagyon rossz helye lett volna itt a szállónak. Azt írta, hogy a szálló tervezett helye körül „ameddig a szem ellát” panelházak magasodnak, ráadásul az épület közelében egy óvoda is működik.

A főpolgármester-helyettes közleményében megjegyzi, hogy a Baptista Szeretetszolgálat sok rászoruló budapestinek segít, például oktatással, idősellátással és étkeztetéssel. „A Fővárosi Önkormányzatnak szándéka a Szolgálat ez irányú tevékenységének támogatása, melyre meg fogja keresni a módot” – zárul a közlemény.

A XI. kerület fideszes polgármestere, Hoffmann Tamás azt mondta, hogy múlt héten tarottak egy csendes demonstrációt a környéken lakók, hogy kifejezzék nemtetszésüket a hajléktalanszálló megnyitása miatt. A polgármester az Indexnek küldött közleményében azt írta, hogy nagyon kevés időt adott a főváros a kerületnek a kérdés átgondolására. Hoffmann személyesen tárgyalt Tarlós István főpolgármesterrel, és kérte, hogy vegyék le a napirendről az előterjesztést.

Olvasónk azt írta, hogy semmilyen egyeztetés nem volt a környékbeli lakókkal a hajléktalanszálló megnyitásáról. A főváros nem válaszolt az Index kérdésére, hogy volt-e egyeztetés a lakókkal.