Itt vannak a közlekedők nyugalmának megzavarására alkalmas útfelújítások

2014.08.14. 12:40

A Fővárosi Önkormányzat közleménye alapján a BKK 2014 augusztusában és szeptemberében négy kerületben - az I., a III., a VIII., és a XIV.-ben - indít újabb útfelújításokat. Ezek lesznek azok:

  • Az I. kerületben a Krisztina körút – Attila út között két, összesen 220 méteres forgalomelvezető szakasz
  • A III. kerületben a Mátyáshegyi úton a Folyondár utca - Kolostor út közötti szakasz teljes útfelületét kicserélik. Figyelem, tömegközlekedők: a munkálatok ideje alatt az arra közlekedő 165-ös autóbuszok nem állnak meg a Kolostor utcánál
  • Szintén a III. kerületben az Ezüsthegy utcában, a Hősök tere - Donát utca közötti szakaszon, illetve a Donát utca Szentháromság utca – Ezüsthegy utca közötti szakaszán körforgalmat, szigetes gyalogátkelőhelyeket építenek, és felújítják a burkolatot. A Donát utcában szintén teljes szélességben felújítják az úttestet, erre az időre az utca egyirányúvá válik. A Donát utca felújítása idején az érintett 143-as, 186-os és 243-as autóbuszjáratok közül – jelentős járatsűrítés mellet – csak a 143-as autóbusz közlekedik.
  • III. kerületben a Törökkő utca Pomázi út - Csillaghegyi út közötti szakaszán, a Csillaghegyi út Bojtár utca - Törökkő utca közötti szakaszán, a Bojtár utcában a Bécsi út –Huszti út közötti szakaszán lesz teljes felújítás. A Törökkő utcában közlekedő 118-as és 918-as autóbuszok zavartalan közlekedése érdekében félig lezárják és egyirányúsítják az utcát. A Törökkő utca és a Csillaghegyi út csomópontjának lezárását igénylő munkák során az érintett 118-as és 918-as autóbuszok terelt útvonalon közlekednek majd. A Csillaghegyi úton a pályacserével új parkolóhelyek is létrejönnek, a bal oldalon párhuzamos parkolók, jobb oldalon pedig párhuzamos és 45°-os parkolók jönnek létre. A Bojtár utcában félpályás, szakaszos útlezárásra kell számítani.
  • A VIII. kerületi Mátyás téren a Tavaszmező utca - József utca közötti szakaszon parkolási tilalom lép életbe, és a 99-es autóbusz megállóját pár méterrel ideiglenesen arrébb kerül.
  • A XIV. kerületi Füredi utcában az Örs vezér tere és a Körvasút sor között két ütemben lesz felújítás, az első mintegy 770 méteren az Ond vezér útja csomópontjától a Szentmihályi útig tart, utána kerül sor a Szentmihályi úttól a Körvasútsorig tartó 520 méteres szakaszra. Az építés folyamatos előrehaladásával az érintett 174-es autóbusz és 82-es trolibusz megállóit ideiglenesen elmozdítják.