Van egy jó hírünk a budaiaknak

2015.12.04. 14:08

A metróépület mellé kerül a 18-as és az 59-es villamos új ideiglenes végállomása a Széll Kálmán téren. A 61-es ezt csak jövő vasárnapig használja, utána a tervek szerint ismét a teljes vonalán, a Móricz Zsigmond körtér és Hűvösvölgy között közlekedik majd. Ezzel egy időben visszaáll a 91-es, a 102-es és a 291-es busz forgalmi rendje – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A módosítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a villamosok ideiglenes, Várfok utca felőli megállója megszűnik. Az utasoknak innentől kezdve nem kell megkerülniük a betemetett villamos alagutat, nem kell lépcsőzniük. Könnyebb lesz átszállni a 4-6-os villamosokra, a metróra és majdnem mindegyik buszra.

Jövő hétfőn 21:30-tól várhatóan másnap reggelig lezárják a Várfok utca és a Csaba utca torkolatát, mert beemelik a térre vezető mozgólépcsőt. A forgalomkorlátozás miatt késő este módosul a 21-es és a 21A autóbusz közlekedése, míg a 139-es buszjáratnak nemcsak a késő esti, hanem az első hajnali indulásait is érinti az útlezárás – tájékoztatta a BKK az MTI-t.

Ha érdekli, hogy éppen milyen ösvényeken közlekedhet az átépítés alatt álló Széll Kálmán téren, akkor ezen a weboldalon minden információt megtalál az aktuális közlekedési rendről.