Hamis hírt terjesztettek a Városliget Zrt. nevében

2016.05.19. 11:16 Módosítva: 2016.05.19. 11:16

A Városliget Zrt. sajtóközleményt adott ki, mely szerint

az elmúlt órában a sajto.ligetbudapest@gmail.com címről a sajtó munkatársainak megtévesztésére egy valótlanságokat tartalmazó email-t küldtek körbe ismeretlenek. Kérjük az abban foglalt információkat ne használják fel, az eredményhírdetést követően sajtóközleményben tájékoztatjuk Önöket a park rehabilitációs pályázat eredményeiről.

Az álmailcímről szerkesztőségünkbe 10:35-kor érkezett "sajtóközleményben" azt írták, hogy a Városliget Zrt. "a budapestiek 75%-ának véleményét tiszteletben tartva úgy döntött, hogy az eredetileg tervezett öt új épület helyett mindössze két épületet emelnek fel a Ligetben. Ezen kívül kizárólag a zöld területet fejlesztik a Liget Budapest Projekt keretében."

A levél szerint csak az új Néprajzi Múzeum és a Zene Háza épül majd meg a Ligetben - ez azonban nem igaz. Mintahogy az sem, hogy a társaság "az elmúlt hónapok élénk társadalmi érdeklődésének hatására" úgy döntött volna, hogy "gyepesítés helyett nagy mértékű fásítást vállal".

Ahogy azt kedden megírtuk, a nemzetközi zsűri úgy döntött, hogy a Napur Architect Kft. által vezetett konzorcium terve alapján készül majd el az új Néprajzi Múzeum.  De a Liget projekt keretében több múzeumépület is épül, az elbontandó volt Hungexpo-irodaházak helyén épülő Magyar Zene Házát Fudzsimoto Szú, a Petőfi Csarnok helyén felépülő Új Nemzeti Galériát pedig a Pritzker-díjas SANAA építésziroda tervezi.