Tudják még fokozni a budai villamoshorrort

2016.10.07. 10:37

A felújítási munkálatok miatt már egy ideje szörnyen nehéz közlekedni, most hétvégén pedig még jobban megbonyolítják majd – tudtuk meg a XII. kerületi Ittlakunktól.

Az október 8–9-i hétvégén, majd az azt követő vasárnap (október 16.) is változik egyes budai villamosjáratok közlekedése, mert Budagyöngye és Hűvösvölgy között vágánykarbantartási munkákat végeznek.

villamos
Fotó: BKK

A BKK közlése szerint így alakul a közlekedés:

  • Az 59-es villamos a Szent János Kórháztól, az 59A villamos pedig a Széll Kálmán tér M végállomásról eredeti, menetrend szerinti útvonalán a Márton Áron térig közlekedik. Az 59B nem jár.
  • Az 56A és a 61-es villamos sem közlekedik.
  • A 61-es pótlóbusz meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik, a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M között a Krisztina körút–Alkotás utca–Villányi út útvonalon. Így a buszjárat egyszerre pótolja a 17-es, az 56A és az 59B, valamint a 61-es villamost.
  • A 17-es villamos – a Villányi úton és Alkotás utcában zajló peronkorszerűsítési munkák miatt – továbbra is módosított útvonalon, a Krisztina körúton keresztül közlekedik.

A 61-es pótlóbusz részletes útvonala a BKK honlapján érhető el.