Tudja, mik ezek a minifekvőrendőrök a bicikliúton?

IMG 0727
2016.11.11. 18:51 Módosítva: 2016.11.11. 18:56

Olvasónk fura minifekvőrendőröket fotózott Budapest két bicikliútján, ezekről megkérdeztük a BKK-t, hogy mik azok, és hova mennek.

Az egyik ilyen páros gumicsíkot a Múzeum körúton, a Nemzeti Múzeummal szemközt a biciklis sávban, a másikat a Rákóczi híd pesti biciklis lehajtójánál, a MÜPA mellett látta és fotózta le az olvasó.

Mint kiderült, a csíkok nem véletlenül kerültek oda, sőt már kilenc ilyen van a fővárosban. „A BKK Zrt. egyre több adatot gyűjt a fővárosi közlekedésről, többek között a kerékpáros forgalom nagyságáról, közlekedési szokásairól, út- és módválasztási preferenciáiról is, annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű információ álljon rendelkezésre az infrastruktúratervezés optimalizálásához” - írja válaszában a Budapesti közlekedésért felelős szervezet. 

A két számlálót is emiatt tették ki. „2016. novembertől a BKK szakemberei számára újonnan telepített, automata kerékpárszámláló berendezések adatai is rendelkezésre állnak.”

Most négy fixen telepített és két mozgatható számlálót telepítenek a fővárosban. 

A Múzeum körúton és az Andrássy úton működő egy, illetve két mérőeszköz mellé az Árpád híd pesti hídfőjénél, a Bem rakparton, a Weiss Manfréd úton és a Hungária körúton telepítettek ilyen berendezést, a két mozgatható mérőeszközt havi rendszerességgel különböző helyekre teszik ki. 2016 novemberében a Múzeum körúton a Szabadság híd felé tartó irányt, valamint a Rákóczi híd forgalmát mérik a mobil számláló berendezések.

A fixen telepített berendezések telepítése a szükséges engedélyek beszerzését követően, 2016. november végéig várható.