Szabina
5 °C
11 °C

Kétmilliós közbeszerzési bírság a fővárosnak

2004.04.15. 09:57
Kétmillió forintos bírságot rótt ki a közbeszerzési döntőbizottság a fővárosi önkormányzatra egy gyermekotthon-rekonstrukcióval kapcsolatban - adta hírül az Info Rádió. Tiba Zsolt főjegyző tájékoztatása szerint az ügyben három köztisztviselő kapott fegyelmi büntetést.
A Közbeszerzési Értesítő legutóbbi száma szerint a közbeszerzési döntőbizottság kétmillió forintra büntette a fővárosi önkormányzatot a közbeszerzési törvény megsértése miatt. A döntőbizottsági eljárást az Állami Számvevőszék kezdeményezte a Béke Gyermekotthon berendezésének törvénysértő beszerzése miatt. A határozat szerint a főpolgármesteri hivatal beruházási ügyosztálya a felelős abban, hogy a fővároshoz tartozó gyermekotthonban pályáztatás nélkül vásároltak berendezéseket a felújítás során.

Az Info Rádió úgy tudja, hogy a Béke gyermekotthon rekonstrukciójára 2002-ben 290 millió forintot különített el a főváros, és ebből 4 millió forintot hagyott jóvá berendezések vásárlására. Ennek ellenére a felújítás során összesen 37 millió forintot költöttek különböző berendezésekre. A bútorok és egyéb berendezési tárgyak zömét, 31 millió forint értékben egy cégtől rendelte meg a beruházó, holott 20 millió forint felett már pályáztatni kellett volna a beszerzést.

Az Info Rádió megkérdezte Tiba Zsolt főjegyzőt, aki elmondta, hogy a kifogásolt közbeszerzési eljárás miatt három köztisztviselő kapott fegyelmi büntetést a főpolgármesteri hivatalban.

A fővárost legutóbb 2003 elején marasztalták el közbeszerzési ügyben, az Erzsébet híd korróziós munkálataival kapcsolatban. Akkor a Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintra büntette az önkormányzatot és százezer forintra Demszky Gábor főpolgármestert.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.