Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Párnát kapott Demszky a Fidesztől

2005.10.27. 12:07
Demszky Gábor 15 éves városvezetői regnálását "ünnepelte meg" a fővárosi fidesz csütörtökön. A sajátos akciót végrehajtó Kupper Andrástól a közgyűlésben megvonták a szót.

Ügyrendi felszólalásra jelentkezett csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülésén Kupper András, a Fidesz frakcióvezetője. Felszólalásában azonban nem az éppen napirenden lévő témához, vagyis az útfelújításokhoz szólt hozzá, hanem arra emlékeztetett, hogy Demszky Gábor 15 éve tölti be a főpolgármesteri tisztséget. Demszky ezért a Fidesztől egy "arcképes párnát" vehetett át. A Fidesz szerint pihennie kéne a főpolgármesternek, amúgy is elfáradt a hosszú évek alatt. Kupperbe azonban belefojtották a szót. Az ülést éppen levezető Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes megvonta a hangot a fideszes politikustól, miközben éppen az MSZP frakcióból bekiabáltak, hogy nem ügyrendi hozzászólás volt Kupper nyilatkozata.


Klikk a képre!

Kupper később a közgyűlési terem melletti helyiségben mondta el álláspontját az újságíróknak. Szerinte az elmúlt tizenöt évben a város nem fejlődött, amilyen fejlesztéseket a főváros végrehajtott, azok többnyire ideiglenes jellegűek voltak. Ilyen például szerinte a Szabadság híd befüvesítése vagy a plázsokra leszórt homok esete a Duna-parton.

Kupper szerint az is példátlan, hogy először fojtották bele a szót a közgyűlés 15 éve alatt, de azt azért elmondta, hogy nemcsak ő nem ért egyet Demszky politikájával. A fővárosiak a lábukkal szavaztak szerinte: az elmúlt években 300 ezren hagyták el Budapestet.

Megkérdeztük a városházi sajtóiroda és az SZDSZ álláspontját is az esetről, a kispárnáról, Demszky fáradtságáról, a budapesti lakosság csökkenéséről. Ők nem akartak foglalkozni a Fidesz akciójával, ugyanakkor a Főpolgármesteri Hivatal egyik munkatársa elmondta, hogy az utóbbi időben megállt a budapesti lakosság csökkenése, az emberek felismerték, hogy "vidéken sem kolbászból van a kerítés", és sokan visszatérnek Pestre, Budára.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.