Mária
-7 °C
3 °C

Nyolcvan embert költöztettek ki Budapesten egy ledőlt kémény miatt

2005.01.04. 06:29
Több mint nyolcvan embert költöztettek ki egy ledőlt kémény miatt a fõváros VI. kerületében. A ledőlt kémény átszakította a födémet, az épület statikailag meggyengülhetett. A lakók, egy család kívételével csütörtökön újra birtokba vehetik otthonaikat, egy lakást pedig rendbe kell hozni.
Ledőlt egy lakóház egyik kéménye a főváros VI. kerületében, senki sem sérült meg, de a lakókat ki kellett költöztetni - közölte a rendőrség és a kerület polgármestere hétfőn este az MTI-vel.

A négyemeletes Hunyadi téri ház ledőlt kéménye átszakította a födémet, az épület statikailag meggyengülhetett - mondta el Dancs Róbert százados, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A leomlott kémény miatt a ház valamennyi lakásából kiköltöztették a lakókat - közölte az MTI-vel Verók István, a kerület polgármestere.

A tűzoltóság és a gázművek úgy döntött, hogy a 48 lakásban élő családoknak el kell hagyniuk otthonaikat, "mivel az egész ház lakhatóságát veszélyezteti a kialakult helyzet".

Régi épület

Elmondása szerint a régi, rossz állapotú épület széltől ledőlő kéménye magával rántotta a tető egy részét, megsérülhettek a gázvezetékek is, ezért a lakóknak este fél tizenegyig távozniuk kellett.

Azokat a lakókat, akik nem tudnak átmenetileg hozzátartozóikhoz, barátaikhoz költözni, az önkormányzat egy éjszakára szállodákban helyezi el. A kerület alpolgármestere az Indexet arról tájékoztatta, hogy összesen nyolcvankét lakót érintett a bleset, de mivel nem olyan nagy a probléma, mint azt elsőre gondolták, csütörtökre visszaköltözhetnek a lakók. Egy lakás azonban továbbra is lakhatatlan marad, pont ez az az otthon, amelyre konkrétan ráesett a ledőlt kémény. A lakók közül huszonketten szállodában töltik a hátralévő két éjszakát.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!