Salamon
7 °C
13 °C

Vízkommandó a fővárosi vízlopók ellen

2004.04.26. 17:15
Megalakult a fővárosi vízkommandó, amelynek fő feladata, hogy elcsípje a budapesti víztolvajokat, adta hírül az InfoRádió. A főváros várhatóan ötszörös büntetőtarifával sújtja májustól az illegális vízvételezőket. Az erről szóló tervezetet hétfői ülésén fogadta el a városvezetés.
"A rendeletmódosítás fő oka, hogy pillanatnyilag a díjat fizető fogyasztók fizetik meg az illegális vízvételezést, ami nem csekély összeg, mintegy háromszázmillió forint" - mondta az InfoRádiónak Vajda Pál, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettese. A rendelet kiegészítésének lényege, hogy a lebuktatott víztolvajnak a vételzett víz árának ötszörösét kell fizetnie.

A díj összegét Vajda információi szerint a vízlopás tényének megállapítása után "az illegális vízvételezés időpontja és a legutolsó leolvasás időpontja közötti időszakra fogják kiszámítani".

A Vízművek kommandója

Vajda Pál elmondta, az illegális vízvételezést a Vízművek által létrehozott szervezet fogja megállapítani, "ezt nevezhetjük akár vízkommandónak is", bár ő inkább úgy fogalmazná meg, "hogy olyan csoport áll össze, amely az illegális vízfogyasztás visszaszorítását célozza meg".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!