Mária
-6 °C
-2 °C

Új főtisztviselőket nevez ki a kormányfő

2002.11.13. 16:14
Az év végéig feltölti a főtisztviselői kar jelenleg betöltetlen státuszait a kormány, így a törvényben maximált háromszázat is meghaladja majd a közigazgatási elit létszáma. Kiss Elemér kancelláriaminiszter az Indexnek elmondta: negyvenöt főtisztviselőt fog még ebben az évben kinevezni a kormányfő. Az aspiránsok november 30-áig jelentkezhetnek a köztisztviselői elit karba.
A főtisztviselői kar létrehozását nem elleneztük, azt azonban már igen, hogy semmilyen követelményhez nem kötötték a főtisztviselői kinevezéseket az előző ciklusban - nyilatkozta az Indexnek Kiss Elemér kancelláriaminiszter annak kapcsán, hogy bár a koalíciós erők ellenzékben bírálták a főtisztviselői kart, most mégis új kinevezések várhatóak. Szerinte a főtisztviselői karról szóló jogszabály módosítása után már komoly kritériumoknak kell megfelelnie a jelentkezőknek.

A Magyar Hírlap szerdai száma adott hírt először arról, hogy a kormány felölti a főtisztviselői karban betöltetlen státuszokat, mert a választás előtt ugyan elérte létszámuk a törvényben maximált háromszáz főt, de a kormányváltás után csaknem harmincan lemondtak tisztükről, vagy egyéb okból távoztak. A kancelláriaminiszter tájékoztatása szerint jelenleg 273-an főtisztviselők, illetve 149-en tagjai a tisztikarnak.

A miniszter által kiírt pályázatokra november 30-áig jelentkezhetnek az aspiránsok, akik közül negyvenöten csatlakozhatnak köztisztviselői elithez. A miniszter szerint még ebben az évben kinevezi a kormányfő az új főtisztviselőket. Az elitkar tagjainak alapbére a köztisztviselői alapilletmény tizenháromszorosa, melyhez további pótlékok is járnak a főosztályvezetői poszttól felfelé, 25 százaléktól 100 százalékig ha az illető főosztályvezető, helyettes államtitkár, vagy közigazgatási államtitkár.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!