Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Friderikusz lekerülhet az m1-ről

2003.06.17. 12:29
Az Index információi szerint az MTV vezetése nem kívánja meghosszabbítani Friderikusz Sándor egyetlen műsorának szerződését sem. A közel háromszázmillióért gyártott vetélkedőket a héten már leváltotta a Borostyán című olasz sorozat, a hírek szerint a ma már belső gyártásban készülő Szólás szabadsága sem lesz hosszú életű. Az MTV kuratóriuma csütörtökön kérdezi majd a tévé illetékeseit, hogy a Hét helyett jelentkező Friderikusz-műsor beváltotta-e a hozzáfűzött reményeket.
Az április közepén indult Friderikusz - A szólás szabadsága már a hetedik adás után, az eredeti szerződés felbontásával belső gyártásba került. Az MTV illetékesei azért döntöttek az eredeti gyártó, a Krecz Tibor vezette View Produkciós Kft. négy hónapra szóló megbízatásának megszakítása mellett, mert a számos politikai kritikát, sőt bojkottot kiváltó műsort nem tudta hozni a Friderikusz által vállalt nézettséget.

Betöltötte-e a szerepét?

Az Index információi szerint a közszolgálati televízió vezetése az eredetileg adásonként 13 milliós keretből készülő vasárnapi politikai magazint az előállításában történt változások ellenére sem kívánja sokáig képernyőn tartani. Úgy tudjuk, az MTV azért kíván megszabadulni a harmincéves Hetet leváltó műsortól, mert nem lát esélyt a nézőszám emelkedésére, és a visszajelzések sem a produkció folytatása mellett szólnak. Az Index kérdésére az MTV-nél egyelőre nem tudtak választ adni arra a kérdésre, hogy a belső gyártásban milyen költségvetéssel készül a műsor, illetve mennyi pénzt kap Friderikusz a műsorvezetésért.

Kerekes Pál, az MTV kuratóriumi elnökségének MDF-es tagja elmondta, a testület csütörtöki ülésén tájékoztatást kérnek arról, hogy a célkitűzésekhez képest milyen eredményeket tud felmutatni a Friderikusz Sándor nevével fémjelzett produkció. A kurátorok arra is kíváncsiak lesznek, hogy a tévé vezetése szerint a Szólás szabadsága betöltötte-e a Hét megszüntetése után neki szánt szerepet.

Dobozban marad

Mint ismeretes, a Hoztam egy milliót és a Repülj most! című produkciókra kötött, összességében közel háromszázmilliós szerződések után nem Friderikusz Sándor cége, a TV Pictures Pruductions Bt., hanem a már említett View Produkciós Kft. kötött szerződést a köztévével, így az újabb nagy összegű megrendeléshez nem volt szükség a kuratórium jóváhagyására, ami épp háromszázmillió forint felett kötelező. Az elmúlt hónapokban a showman szerette volna elérni a két vetélkedő megrendeléseinek meghosszabbítását, de ehhez a testület az előre legyártott részek ellenére sem járult hozzá. A Híradó előtti műsorsávban vetített két vetélkedőt a héten váltotta a Borostyán című olasz sorozat.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!