Árpád
-1 °C
9 °C

Füttykoncert fogadta Hillert és Gyurcsányt az EFOTT-on

2006.07.21. 09:37
A kormányfő és a kulturális és oktatási miniszter, az MSZP elnöke is meglátogatta az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. A beszámolók szerint tiltakozótáblák, füttykoncert és bekiabálások fogadták a két politikust Zamárdiban.

Továbbra sincs egyetértés a kormányzat és a hallgatók között a fejlesztési részhozzájárulás, vagyis a tandíj bevezetésének törvényi szabályozásával kapcsolatban, írta az MTI, miután Gyurcsány Ferenc és Hiller István is látogatást tett a Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján Zamárdiban. A két politius a HÖOK elnökével, Ekler Gergellyel tanácskozott. A megbeszélést követően a politikusok háromszáz hallgató részvételével fórumot tartottak.

A Magyar Nemzet szerint "Vond vissza! Vond Vissza!" skandálással és heves pfújolással fogadták a hallgatók a kormányfő tervezett tandíjreformját. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint a tandíj kérdésében "fordítva ülünk a lovon", és először hatástanulmányokat kellene előkészíteni, és csak utána döntést hozni.


Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az EFOTT-on

A Népszabadság beszámolója szerint a hallgatóság soraiból taps is hallható volt, és egy kisebb csoport Orbán Viktor nevét skandálta. Hiller István azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a mennyiségről szól a felsőoktatás, hiszen négyszeresére emlkedett a hallgatók létszáma, és itt az ideje, hogy mostantól a színvonalas oktatáson legyen a hangsúly. A 72 felsőoktatási intézmény száma a ciklus végére csökkeni fog, írja a lap. Az RTL Klub beszámolója szerint a hallgatók az oktatási minisztert kinevették.

A HÖOK jelezte, ha a jövő héten megszavazzák a tandíjat tüntetés tartanak az ősszel, amit a hallgatók kitörő tapssal nyugtáztak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.