Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Minden megyeszékhelyen lesz tűzijáték augusztus 20-án

2002.07.02. 07:15
A Miniszterelnöki Hivatal az augusztus 20-i ünnepségek szervezésekor vélhetően visszatér az 1999 előtti hagyományokhoz, és ismét a Gellért-hegyről indítja a tűzijáték rakétáit. A kancellária a tavalyinál legalább 20 százalékkal kevesebbet költene az ünnepi rendezvényekre.
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) várhatóan kedden hagyja jóvá a gyorsított közbeszerzési eljárást az augusztus 20-i állami ünnepségekre - adja hírül a Magyar Hírlap, amely úgy tudja: ezúttal minden megyeszékhelyen és Budapesten is szerveznek műsort és tűzijátékot. Ellentétben az Országimázs Központ által szervezett tűzijátékkal, ismét a Gellért-hegyről, s nem a Dunáról lövik fel a rakétákat. A lap ezt azzal indokolja: a kormányzat célja, hogy minél többen lássák az esti csúcseseményt.

Az elmúlt két évi mintegy 1 milliárdos költségvetés helyett, az ünnepségekre a MeH közlése szerint legalább egyötödével kevesebbet szeretnének költeni. A napilap úgy tudja, Budapest felett ismét lesz honvédségi légiparádé.

A Nike-Fiocchi Kft., amely 1999-ig rendezte a fővárosi tűzijátékot, már tárgyalt a kancelláriával, ám a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkoztak: konkrétumokról nem esett szó

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.