Zalán
9 °C
19 °C

A főkoordinátor belép a Fidesz-frakcióba

2004.12.17. 13:39
Az Index információi szerint Hende Csaba, a polgári körök főkoordinátora hétfőn bejelenti, hogy csatlakozik a Fidesz parlamenti frakciójához. Hende júniusban jelentette be, hogy az "MDF politikai irányvételének elbizonytalanodás és a párton belül kialakult viszonyok" miatt kilép a fórumos képviselőcsoportból, egy hét múlva pedig már független képviselőként párttag lett a Fideszben.

Hende Csaba, a polgári körök főkoordinátora a házszabály előírásait napra betartva hat hónapos független képviselőség után hétfő bejelenti, hogy csatlakozik a Fidesz képviselőcsoportjához. Az Index információját maga a képviselő erősítette meg pénteken.

Formálisan is kilépett

Az egykori igazságügyi politikai államtitkár június 23-án jelentette be, hogy kilép az MDF akkor még 23 fős frakciójából. Hende döntésének okát akkor az "MDF politikai irányvételének elbizonytalanodásában és a párton belül kialakult viszonyokban" jelölte meg. Valójában a formális kilépést megelőzően már több mint egy éve maga az MDF vezetése próbálta eltávolítani képviselői közül a főkoordinátort. Szőke László, akkori alelnök Boross Pétert idézve egy nyílt levélben többek között jobbágynak nevezte Hendét. A képviselő ellen etikai vizsgálatok sora indult, azért mert a 2002-es választási vereséget követő hónapokban egykori főnöke, Dávid Ibolya mellől Orbán Viktor közvetlen környezetéhez csatlakozott. Hende kizárását azonban főként az a csoport akadályozta meg, amelynek tagjait időközben szintén eltávolították az MDF-es frakcióból.

Hende Csaba július elején már bejelentette, hogy több szombathelyi korábbi MDF-es politikussal együtt csatlakozott a Fidesz helyi szervezetéhez. Hende akkor elmondta azt is, hogy a párttagság megszerzéséhez "első helyen" Orbán Viktor pártelnök adott neki ajánlást.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!