Füstölt, de már újra jár a 3-as metró

2012.01.19. 18:16 Módosítva: 2012.01.19. 19:39

A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest végállomás között nem jár a 3-as metró, az utasokat pótlóbuszok szállítják – közölte a BKV fődiszpécsere csütörtök délután az MTI-vel. A 3-as metróvonalon az egyik szerelvény a Határ úti megállónál korábban füstölni kezdett, ami miatt műszaki vizsgálatot végeztek. A fődiszpécser elmondta, hogy a nagy forgalom miatt nőhet a várakozási idő.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy az elsődleges vizsgálatok végeztével megállapították, hogy sem izzás, sem tűz nincs a metróalagútban. A füstöt talán egy szerelvényről leszakadt áramszedő okozhatta, ebből már csak füstszag érzékelhető, ezért most az átszellőztetést végzik – tette hozzá.

A Budapesti Metróért Egyesült közleménye szerint a kocsi bal 1-es áramszedő papucsa szakadt le a tartógerenda törése miatt. Zárlat keletkezett, a harmadik sín ás a futósín is megrongálódott. Az esemény ismételten azt bizonyítja, hogy a 3-as vonalon sem a pálya, sem a járművek állapota nem biztosítja a biztonságos üzemvitelt - írja az egyesület sajtóközleménye.

A metrókocsik áramszedőjét, a kép közepén látható papucsot, a jármű forgóvázától a vörös színű áramszedő gerenda választja el
A metrókocsik áramszedőjét, a kép közepén látható papucsot, a jármű forgóvázától a vörös színű áramszedő gerenda választja el

A metró azóta újra a teljes vonalon közlekedik.

Legutóbb január 10-én történt hasonló eset ugyanezen a vonalon, akkor a Nagyvárad téri állomásra beérkező szerelvény áramszedője ért hozzá valamihez, és az elektromos ív miatt füstölni kezdett. Egy nappal korábban pedig a 2-es metró egyik szerelvénye füstölt a Deák téren, ezért az állomást kiürítették, és egy ideig a teljes vonalon szünetelt a közlekedés.