Tízfős bűnbandát számoltak fel Somogyszentpálon

2012.03.30. 17:06

Kedden és szerdán, hosszas nyomozás és felderítés után több embert is elfogtak a marcali rendőrök Somogyszentpálon, akik azzal gyanúsíthatók, hogy decembertől márciusig terjedő időszakban több helyre is betörtek a településen – írta meg a Sonline.

A banda a faluban élő idős embereket, külföldi állampolgárok ingatlanát, és a polgármesteri hivatalt szemelte ki többször is. A 2011 decemberétől ez év márciusáig elkövetett bűncselekmények között a baromfilopás, fém- és vas tárgyak sorozatos ellopása szerepel. Az elfogottak sokszor az ingatlanok külsejét sem kímélték, udvarokból, házakból, a település tűzoltószertárából is kiloptak csöveket, sőt még az üzemen kívüli vegyesboltba is betörtek.

A rendőrök tíz embert gyanúsítottként hallgattak ki, akik elismerték a bűncselekmények elkövetését, közül hat somogyszentpáli betörőnek volt már korábbi bűncselekményért kiszabott felfüggesztett szabadságvesztése, vagy van vele szemben folyamatban lévő eljárás. A bandából hat embert előzetes letartóztatásba helyeztek.