Pucér nővel próbálták kicselezni a rendőröket Ozorán

2012.02.15. 12:56

Egy héttagú bűnbanda utolsó két tagjának elfogására szerveztek összehangolt akciót a rendőrök a minap, olvasható a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében. A banda terhére több mint negyven rendbeli lopás rónak. A Balatonalmádi Rendőrkapitányságra még 2011 májusában érkezett feljelentés egy felsőörsi pince kamrájának feltöréséről, nagy értékű kisgépek ellopásáról. A nyomozás során jutottak el a bandához, melynek öt tagját már korábban elfogták.

Miután információt szereztek a maradék két ember hollétéről, hajnalban a Balatonalmádi és a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai polgárőrök társaságában elindultak a helyszínre. Miután kiérkeztek, körbezárták a területet, majd nekiálltak átvizsgálni a három érintett épületet. Ekkor az egyik melléképületből kiszaladt egy meztelen nő, hogy elterelje az egyenruhások figyelmét. A közlemény szerint "a nyomozók azonban hamar felismerték szándékát, így célirányosan az épültbe mentek", ahol elfogták az éppen szökni próbáló, 32 éves férfit. Társára, egy 15 éves fiúra egy másik házban megbújva találtak rá.

Őrizetbe vették, és kihallgatták őket. Egyikük további bűncselekményekről is részletes beismerő vallomást tett. A lopások nemcsak a Balatonalmádi Rendőrkapitányság, hanem más megyék és rendőrkapitányságok illetékességi területét is érintik. Ezek vizsgálata, a felelősség tisztázása még tart, a megvalósított bűncselekmények száma így ötven fölé is emelkedhet.

Az akció során a rendőrök egy olyan embert is igazoltattak, akinek a felbukkanására eredetileg nem számítottak. Megállapították, hogy a fiatal férfit más bűncselekmény miatt az egyik budapesti rendőrkapitányság körözi, így a Tamási Rendőrkapitányság nyomozói elővezették.