Július 13-án hallgathatja meg a kormányfőt a Gyurcsány-ébizottság

MTI
2005.06.26. 12:59

A kormányfőt várhatóan július 13-án hallgatja meg az "Apró-Gyurcsány- érdekkört" vizsgáló parlamenti bizottság - közölte a testület fideszes elnöke az MTI-vel vasárnap. "A bizottság tagjaival konzultálva arra a valószínű forgatókönyvre jutottunk, hogy június 29-én, most szerdán a bizottság dönteni fog a miniszterelnök meghallgatásának időpontjából, ami minden valószínűség szerint július 13-a lesz" - fogalmazott Szijjártó Péter.

A fideszes honatya megkapta Gyurcsány Ferenc levelét, melyben ismertetése szerint a kormányfő azt írta: "a vizsgáló bizottság előtti meghallgatásomra vonatkozóan elnök úr előzetesen 2005. július 6-i és július 13-i, a bizottság más tagjai 2005. június 29-i időpontot javasoltak. Miután ebben a kérdésben az elfogadott ügyrend szerint a bizottság dönt, várom szíves értesítésüket meghallgatásom lehetséges időpontjairól. A végleges időpontot miniszterelnöki kötelezettségeim figyelembe vételével egyeztetjük".

Szijjártó Péter elmondta, hogy a vizsgálóbizottság kérésére az ÁPV Rt. megküldte a Hungalu-cégek privatizációjára vonatkozó dokumentumokat, amelyek megtöltenek egy nagy dobozt. "Egy részt ezeknek a feldolgozása időt vesz igénybe, másrészt pedig a bizottság tagjaival való konzultálás után világos, hogy a szerdai napon nem lehetséges miniszterelnök úr meghallgatása (...) a bizottság többsége nem fogja megszavazni az esetleges napirend-módosítási indítványt, ugyanis a napirenden Szilvásy György és Kiss Péter meghallgatása szerepel" - fűzte hozzá az Apró-Gyurcsány vizsgálóbizottság fideszes elnöke az államtitkár és a kancelláriaminiszter tervezett meghallgatására utalva.