Hiller szerint a Fidesznél elszakadt a cérna

MTI
2005.09.14. 11:04

"Az nem megy, hogy Magyarországon egyik héten az ellenzék egyik vezető politikusa a volt miniszterelnököt, a szocialista párt volt elnökét lehazaárulózza. Az nem megy, hogy a parlament bizottsági ülésén a kormány gazdasági miniszterére azt mondja egy fideszes képviselő, hogy gazember" - mondta Hiller IStván, az MSZP elnöke szerdán a Nap-keltében.

A gazdasági bizottságában személyeskedésektől sem mentes vita zajlott szerdán, amelyben kormánypárti képviselők szerint a fideszes Ivanics István legazemberezte Kóka János gazdasági minisztert, Ivanics István azonban ezt még az ülésen cáfolta, mondván, csak az "ez gazemberség" kifejezést használta.

A Nap-kelte műsorvezetője emlékeztette Hillert, hogy a fideszes képviselő - állítása szerint - csak annyit mondott, hogy "gazemberség". Ezzel kapcsolatban Hiller István közölte: "én pedig beszéltem olyanokkal, akik részt vettek ezen az ülésen". Hiller István szerint a Fidesznél zavar van, "elszakadt a cérna. Nincsenek állító mondatok, csak durvaság. Rombolást látok, rombolási szándékot, és nem látom a szakmai alternatívát".