Jövő pénteken dönt az MSZP arról, kit indít Pécsen

MTI
2006.07.14. 12:52
Az MSZP pécsi küldöttértekezlete jövő hét pénteken összeül és végleges döntést hoz arról, kit jelöl Pécs polgármesterének az őszi önkormányzati választásokra. Az MSZP polgármesterjelöltje jelenleg a júniusban autóbalesetet szenvedett és kórházban fekvő Toller László. Ha addig olyan végleges információkat kapunk, hogy a politikus felgyógyulása és rehabilitációja hosszabb időt vesz igénybe, az értekezleten más álláspontot kell kialakítanunk - hangsúlyozta Juhász István, a párt városi elnöke.

Az MTI információi szerint a lehetséges jelöltek között van Juhász István, Szili Katalin házelnök, Bókay Endre és Puch László országgyűlési képviselők, Gonda Tibor és Kunszt Márta, Pécs alpolgármesterei, Tasnádi Péter, a baranyai közgyűlés alelnöke, valamint Tóth József, a Pécsi Tudományegyetem volt rektora is.

A városi elnök közölte: a végleges jelölt személyének megnevezése azért nem várhat tovább, mert július 27-én már postázzák az ajánlócédulákat, s a cél az, hogy azzal egy időben a jelölt szórólapjai eljussanak a választók postaládáiba.

Dóczi Tamás, az idegsebészeti klinika igazgatójának kedden, az MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderült: megkezdik Toller László fokozatos ébresztését, akit autóbalesete óta intenzív osztályon kezelnek, és mély altatásban tartanak.