Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Újraosztja a feladatokat a kisgazda elnökség

2001.03.28. 11:38
Torgyán József pártelnök nélkül hoz szerda délelőtti ülésén fontos döntéseket a kisgazda elnökség. Torgyán egyelőre kórházban marad, egészségi állapotáról azonban továbbra sincsenek hírek. A kisgazdák vezetése az előzetes tervek szerint döntést hoz arról: támogatja-e 26 országgyűlési képviselőjüknek a nagyválasztmány összehívására vonatkozó ajánlását. A testület újra osztja az elnökségen belüli feladatokat is, hogy az elnök kórházi kezelése alatt is zökkenőmentesen működjék a párt.
Torgyán József nélkül ülésezik a kisgazdapárt elnöksége szerda délelőtt. A kisgazda pártelnök pedig továbbra is kórházban marad, testvére Torgyán Sándor kedden úgy nyilatkozott: a pártelnök ugyan jól van, de gyógykezelésére nem lesz elegendő az előzetesen vélelmezett egy hét. A politikus egészségi állapotáról arra hivatkozva nem nyilatkozott, hogy azt testvére határozottan megtiltotta.

Szentgyörgyvölgyi Péter
A kisgazda elnökség határoz arról, hogy támogatja-e huszonhat országgyűlési képviselő azon kezdeményezését, hogy legkésőbb április 30-áig hívják össze a párt legfontosabb döntéshozó szervét, az országos nagyválasztmányt. Ezen a tanácskozáson módosítanák a pártalkotmányt, illetve elfogadnák a kisgazdák választási programját. A Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető által is jegyzett ajánlás szerint fel kellene állítani egy bizottságot, melynek az volna a feladata, hogy kidolgozza a választási programot, mert már a kisgazdák sem zárják ki, hogy előrehozott választások lesznek.

Kérdéses azonban, hogy a Torgyán-hű elnökség miként dönt az ajánlásról, mivel az aláírók nyilatkozataikban nem titkolják, a nagyválasztmány összehívása elsősorban a párt ,,Torgyántalanítását" szolgálná. Az MTI keddi körkérdéséből az derült ki, hogy az elnökségi ülésen nem kaphat többséget a javaslat, mert a megkérdezettek többsége nem támogatja a nagyválasztmány összehívását. A pártelnökség várhatóan újraosztja a feladatokat is. Erre Gyimóthy Géza alelnök szerint azért van szükség, hogy Torgyán kórházi kezelése idején is működőképes maradjon az FKGP.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.