Mária
-6 °C
-2 °C

Öt ügyfél felszámoltatná a K&H Bankot

2003.11.15. 08:51
Felszámolási eljárást indít a K&H ellen egy ügyvéd, ha a a pénzintézetben jövő héten sem hoznak döntést öt képviseltje együttesen 2,1 milliárdos követelésének kifizetéséről - értesült a Magyar Hírlap.
"Ha a jövő héten sem jutnak dűlőre ügyfeleim a K&H Bankkal, akkor a pénzintézet brókercégével szemben meglévő 2,1 milliárdos követelésük miatt felszámolási eljárást indítanak" - közölte a Magyar Hírlappal Zamecsnik Péter ügyvéd.

Várhatóan a jövő héten dönt a bank tulajdonosai által felállított belga bizottság arról, elismeri-e az ügyfelek igényét, és hozzájárul-e a kifizetésekhez. Utóbbit egy másik ügyfélkört képviselő jogász, Magyar György szerint karácsonyig ígérik. Az ügyvéd szerint minden további késlekedés növeli a kárértéket egy majdani kártérítési perben, amit államigazgatási jogkörben okozott kár megtérítéséért indítanak.

Zár alatt az ÁAK 4,2 milliárdja is

A héten az ORFK bejelentette: tizenhét ügyfél számláját zárolták. A Pesti Központi Kerületi Bíróság az Állami Autópálya-kezelő Rt. (ÁAK) 4,2 milliárd forintját, a Britton Kft. 70 millió forintját, a Ramexa Rt. 86 millióját, a vele azonos címen szereplő Energiasegély Alapítvány 54 millióját, a BR Office 188 millióját vetette zár alá - a Magyar Hírlap információi szerint.

Az ÁAK megfellebbezte a döntést. Kerék Csaba, a Britton Kft. vezetője azt mondta: dokumentummal tudják igazolni, hogy a pénzmosásban fontos szerepet játszó Montrade-től számlájukra érkezett pénzt visszautalták, ezért fellebbeztek az intézkedés ellen, amely nem érinti cégük működését.

A Ramexa tulajdonos vezetőjét, a Medgyessy Péter kormányfő kolozsvári barátjaként számon tartott Alexander Mudura azonos nevű fiát nem sikerült elérni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.