Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Medgyessy a közös értékekről beszélt a pápának

2002.07.04. 16:21
A magyar miniszterelnök vatikáni látogatása jó alkalom volt arra, hogy felvázolhassa az új magyar kormány szándékát az egyházakkal való kapcsolattartásban - mondta el Medgyessy Péter miniszterelnök csütörtökön a kíséretében lévő magyar újságíróknak, miután a Vatikánban fogadta II. János Pál pápa.
A magyar kormányfő megerősítette a katolikus egyházfő előtt: a jelenlegi kormány meg akarja tartani mindazt, ami az előző kormányok tevékenységében értékes volt.

Számos a közös érték

Medgyessy Péter szerint számos olyan érték is van, amelyet a mai magyar kormány és a magyarországi egyházak közösen vallanak. Ezek közé tartozik a családok összetartásának segítése, érdekeik szolgálata, akárcsak a szegénység fokozatos felszámolása - fűzte hozzá a miniszterelnök, aki a pápával folytatott megbeszélés után tárgyalt Leonardo Sandri érsekkel, a vatikáni Államtitkárság általános ügyekért felelős vezetőjével is.

Újabb pápainvitáció

A beszélgetés alkalmat adott arra is, hogy a miniszterelnök megerősítse a szentatya magyarországi látogatására vonatkozó meghívást, amit két héttel korábban Mádl Ferenc köztársasági elnök is megtett. Medgyessy Péter elmondta: a magyar emberek szívesen látják a pápát magyar földön. "Szeretném, ha folytatódna a Szentszék és Magyarország között kialakult párbeszéd" - hangsúlyozta a magyar kormány feje az újságírók előtt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!