Miklós
-7 °C
2 °C

Tanulmányhegy a MeH irattárából

2003.03.03. 11:56
Az Index információi szerint a Miniszterelnöki Hivatalban már egy iratméternyi mennyiség került elő az előző ciklus idején készült kormányzati tanulmányokból. Az elfekvő elemzések után akkor kezdődött meg a kutatás, amikor a fideszes Répássy Róbert személyesen akart betekinteni Ron Werber 10 ezer dollárért készített kormányzati hatékonysági munkájába.
Jelentős tanulmány-megrendelőként működött a Kancellária Stumpf István minisztersége alatt is.

Wermer, Bayer, Lovas

Sajtóinformációk szerint az Orbán-kormány idején több százmillió forintot fizettek ki olyan tanulmányokért, amelyek hasonló témakört ölelnek fel, mint az MSZP kampánytanácsadója, Ron Werber novemberben készült dolgozata. Mint emlékezetes Répássy Róbert, a Fidesz képviselője a múlt héten a Miniszterelnöki Hivatalt ideiglenesen vezető államtitkár irodájában próbált betekintést nyerni az elemzésbe, majd amikor Szekeres Imre levélben tudatta, hogy a tanulmány döntés-előkészítő jellege miatt 30 évig nem nyilvános, a honatya kétségbe vonta a tanulmány létezését is.

Az ellenzéki támadások után a Miniszterelnöki Hivatalban összegyűjtik most mindazokat az írásokat, amelyekre az előző kormányzat adott megrendelést. Az Index információi szerint eddig legalább egy iratméternyi dokumentum került elő. Ezek egy része a Fidesz egykori kampányvezéréhez, Wermer Andráshoz kötődik, de a MeH-nek készített irányok szerzői között található többek között a sajtóklubos Lovas István és Bayer Zsolt is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.