Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Harmincmillióval távozik az MTV elnöke?

2002.06.17. 06:39
A távozását készíti elő Mendreczky Károly tévéelnök, aki egy hónapon belül beadja lemondását, utóda pedig az eddigi gazdasági vezető Regáts Imre lehet, akit addig alelnökké léptet elő a távozó vezető - tudta meg a Népszabadság. A napilap szerint a tavaly négy évre megválasztott fideszes kötődésű elnök, harmincmilliós végkielégítéssel távozhat posztjáról. A Népszava úgy tudja, távoznia kell Csermely Péter hírigazgatónak is.
Egy hónapon belül beadja lemondását a köztévé első embere - tudta meg a Népszabadság. A lap szerint Mendreczky Károly addig azonban még alelnökké nevezi ki Regáts Imrét, az MTV eddigi gazdasági vezetőjét, akit az elnök távozása után alelnökként ügyvezetheti tovább a köztévét.

Mendreczky korábban biztos volt maradásában

A Magyar Televízió első emberének távozását már a kampányidőszakban szorgalmazta az MSZP a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt. Az I. kerületi önkormányzatba fideszes támogatással bejutott tévéelnök azonban a Népszabadság szerint akkor egy értekezleten azt mondta munkatársainak: a választási eredmények őt nem érintik és posztján marad.

A forgatókönyv a régi

A médiatörvény ugyan csaknem bebetonozza a tavaly négy esztendőre megválasztott Mendreczkyt, ő a lap szerint mégis a távozás mellett döntött. Így heteken belül megismétlődik az MTV-ben már hagyományosnak tekinthető forgatókönyv: a tévé első embere még távozása előtt kinevez egy alelnököt, akit a kuratórium ideiglenesen megbíz az ügyvezetéssel.

Így volt ez Szabó László Zsolt, majd Mendreczky esetében is. Szabót egyébként épp a napokban rendelték haza ausztráliai diplomáciai posztjáról, mert a hivatalos indoklás szerint az MTV ügyeit firtató hatósági eljárások során szükség lehet a volt tévéelnökre is, hiszen jelenleg az ő elnöksége idején történteket vizsgálják, ez azonban kiterjedhet Mendreczky idejére is.

Egy éve alelnök nélkül a tévé

Mendreczky várhatóan harmincmilliós végkielégítéssel távozik posztjáról, az ügyvezetéssel pedig így a kuratórium valamelyik alelnököt bízhatja meg. Egyelőre azonban ilyen beosztású munkatársa nincsen a köztévének, mert Mendreczky a kuratóriumi felszólítások ellenére egy éve nem nevezett ki senkit a megüresedett posztokra, ezért kell Regátsot kinevezni. A napilap szerint Mendreczky esetleges megbuktatásától tartva hagyta betöltetlenül az alelnöki posztokat.

Szenes Andreát pedig hiába helyezte vissza a munkaügyi bíróság alelnöki beosztásába, az MTV várható fellebbezése nyomán nem foglalhatja el korábbi székét. Szenest egyébként még Szabó László Zsolt menesztette egyik utolsó intézkedéseként, előkészítve a terepet a most távozó elnöknek. Az MTV megüresedő elnöki posztjára a kuratóriumnak pályázatot kell kiírnia.

A hírigazgató is távozik?

A Népszava információi szerint Csermely Péternek, a köztévé hírigazgatójának is távoznia kell. A Magyar Demokrata című laptól, a köztévéhez igazolt Csermely hírfőnöki ténykedése során több nemzetközi szervezet is megállapította, hogy a hírműsorok a Fidesz irányában elfogultan tájékoztatnak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!