Piroska
-10 °C
1 °C

Áder: Szégyenteljes nap ez a mai

2002.12.17. 11:11
Amiért februárban az EU kapcsán a szocialisták még gyalázták az akkori kormányt, azért most ünnepeltetik magukat - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben, napirend előtt. Kovács László külügyminiszter Áder aggályait álságos felvetéseknek tartotta. Szili Katalin házelnöknek többször rendre kellett utasítania az állandóan közbekiabáló képviselőket.
Szégyenteljes napja ez a magyar országgyűlésnek - mondta napirend előtti felszólalásában Áder János, a Fidesz frakcióvezetője, aki úgy vélte, hogy Medgyessy Péter miniszterelnöknek a T. Házban kellett volna tájékoztatást adni a koppenhágai csúcstalálkozóról.

A politikus felidézte, hogy február 4-én az akkori ellenzéki MSZP elnöke, Kovács László és miniszterelnök-jelöltje, Medgyessy Péter is azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió ajánlata elfogadhatatlan és méltánytalan, az Orbán-kormány nem képviseli az ország érdekit. Áder úgy vélte, hogy amiért februárban még gyalázták az akkori kormányt, azért most ünnepeltetik magukat.

Áder a mezőgazdasági közvetlen kifizetésekkel kapcsolatban elmondta: hamis interpretáció az, amely szerint harminc százalékkal sikerült megemelni a keretet, mert amit a magyar gazdák kapnak, azt az ország a saját pénzéből fizeti. A Fidesz frakcióvezetője végül úgy vélte, hogy a koppenhágai tárgyalásokon a hozzáállással volt a legnagyobb baj.

Kovács László külügyminiszter válaszában kijelentette, hogy hétfőn ő adott tájékoztatást az Országgyűlés integrációs bizottságában. Áder aggályait álságos felvetéseknek tartotta. Hazánkat Lengyelországgal összevetve hangsúlyozta, hogy a tárgyalások során Varsó a hatalmas költségvetési hiány enyhítésére, míg Budapest a közvetlen mezőgazdasági kifizetésekre helyezte a hangsúlyt.

Kovács a Fideszt azzal vádolta, hogy az ezekben a kérdésekben járatlan embereket az EU ellen hangolja.

Szili Katalin házelnöknek többször rendre kellett utasítania az állandóan közbekiabáló képviselőket.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.