Emánuel
3 °C
12 °C

Répássy hazugsággal vádolja Magyar Bálintot

2003.06.04. 16:26
Répássy Róbert szerint minden napra jut egy valótlanság az oktatási tárcánál. Most például a Cisco-szerződésnél nem találja a Magyar Bálint által hangoztatott elért 180 millió forintos nyereséget, csak egy nyolcmilliós licencdíj elengedését. Magyar Bálint személyiségi jogi pert indít a fideszes képviselő ellen.
Az Oktatási Minisztérium csak részben hozta nyilvánosságra a Cisco-szerződések tartalmát, a fontos adatokat tartalmazó munkafeltételi megállapodást és a titoktartási megállapodást továbbra is visszatartják, közölte Répássy szerdai, rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Közben az Oktatási Minisztérium elkezdte a neten közölni a kérdéses dokumentumokat,- tájékoztattak a tárca sajtóosztályán. A szerződés, amely számítástechnikai eszközök ingyenes juttatásával is összefügg, Magyar Bálint egy, a Cisco által fizetett amerikai munkalátogatása miatt került az érdeklődés középpontjába, monta Répássy Róbert.

Egyik szerződés olyan, mint a másik

A fideszes képviselő szerdai sajtótájékoztatóján azon véleményének adott hangot, hogy Magyar Bálint hazudik. Egyrészt nem tudja, miért beszél Magyar Bálint arról, hogy 180 millió forintnyi "nyereséget " könyvelhetett el a magyar oktatás, amikor az említett összegről szóló megállapodást még az Orbán-kormány idején köttetett, és még Magyar Bálint kinevezése előtt be is fektette az amerikai cég. A szerződés meghosszabbítása azonban nem tartalmazza az említett összeget, csupán a 35 ezer dolláros licencdíj elengedést.

A testületekbe is meghívták a Cisco képviselőit

Répássy szerint a nyilvánosságra került szerződés alapján világos, hogy Magyar Bálint korábbi megnyilatkozásaival ellentétben a Cisco képviselői bekerültek a Sulinet Express testületeibe. Ezzel kapcsolatban az oktatási tárca közleményében azt állítja, hogy a szerződésben említett fórumok létrehozása jogilag nem kötelező, a minisztérium nem is hozott létre ilyet.

A tárca sajtóosztálya közleményében azzal vádolta a fideszes képviselőt, hogy nem tud mit kezdeni a ténnyel: a Magyar Bálint által aláírt kibővített megállapodás jobb feltételekkel, nagyobb eredményeket ért el. Állításuk szerint a Pokorni Zoltán által aláírt megállapodástól eltérően a mostani bővített szerződésben a minisztérium hozzájárulását 100 ezer dollárban maximálták. Ebből az összegből az OM ugyanakkor még semmit sem fizetett ki, írják.

A kibővített megállapodás nemcsak a Cisco Hálózati Akadémia 1-4. szemeszterére, hanem az 5-8. szemeszterre is kiterjed. A bővítésben foglalt tananyag és képzés piaci értéke ugyanakkor nemcsak eléri, hanem meg is haladhatja a több százmillió forintot. A bővített szerződés aláírásának további célja volt az is, hogy az eredeti szerződésből származó előnyök megmaradjanak.

Magyar Bálint oktatási miniszter személyiségi jogi pert indított Répássy Róbert fideszes képviselő ellen.

Újabb lemondás a kenesei hétvége miatt
Június 2-i hatállyal lemondott a Sulinet Programiroda vezetője. Az oktatási tárca sajtóosztálya szerint az őt ért támadások miatt vált meg addigi munkájától. A volt irodavezető felmondási idejét tölti. Racskó ellen korábban fegyelmi vizsgálatot indított Magyar Bálint oktatási miniszter, amiért az irodavezető elfogadta az Elender meghívását a balatoni hétvégére, holott aktív közreműködője volt a sulinetes közbeszerzési eljárásoknak, a meghívó cég pedig potenciális pályázónak számított. A balatoni hétvége résztvevőiről Magyar Bálint egyébként először azt állította, hogy nem közreműködői a pályázatnak, így a pályázatok szempontjából irreleváns, hogy ott voltak-e a víkenden. Elsőként a Magyar Nemzet közölte azokat az emaileket, melyek Magyar szavait cáfolták, ezután kényszerült Koltai Péter távozni informatikai biztos.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Thaiföld

3 hetes körút Thaiföldön amolyan hátizsákos módra.