Gusztáv
-11 °C
-2 °C

A rendőrségen tanúskodik a Fidesz kampányfőnöke

2006.03.07. 20:07
Hárman lehetnek felelősök az MSZP reklámanyagainak illegális letöltéséért. A Fidesz kampányfőnökének a rendőrségen kell tanúskodnia.

Miután a Fidesz kampányfőnöke levélben válaszolt az MSZP szerverének feltörése ügyében a rendőrség megkeresésére, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rogán Antalt tanúként beídézte.

Az MSZP reklámügynöksége, a budapesti székhelyű Relatív Kft. ügyvezetője február 13-án feljelentést tett, mert szervereiről engedély nélkül több kampányanyagot töltöttek le. A feljelentés után a rendőrség számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást.

Hiller István, az MSZP elnöke február 13-án, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint február 3-án a Fidesz egyik szerveréről behatoltak az MSZP választási anyagaiba, és terveket, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagokat töltöttek le.

Napokkal később Rogán Antal közleményben arról tájékoztatott: az ügyben belső vizsgálatot rendelt el, amelyben megállapították három ember lehetséges felelősségét, ezért őket felfüggesztették. A párt kampányfőnöke akkor a személyiségi jogok védelmére való tekintettel nem kívánta nyilvánosságra hozni az érintettek nevét.

Schőn Péter rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a nyomozók írásban még arra kérték Rogán Antalt, hogy bocsássa a nyomozó hatóság rendelkezésére annak a három embernek a nevét, akiknek felelősségét a Fidesz belső vizsgálata megállapította. A hirszerzo.hu értesülései szerint egyiküket még mindig nem függesztették fel

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!