Ambrus
-7 °C
3 °C

Vádat emeltek Sík Zoltán ellen

2004.09.14. 19:26
Az ügyészség folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségével vádolja Sík Zoltánt és Ormós Zoltán ügyvédet, amelyet Sík felbújtóként követett el. Sík Zoltán 2001. június 1. és 2002. május 31. között vezette a Miniszterelnöki Hivatal informatikai kormánybiztosságát.
Vádat emeltek magánokirat-hamisítás vétsége miatt az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosa, Sík Zoltán, valamint egy ügyvéd ellen, hangzott el az egyik kereskedelmi televízióban kedden este.

Szerződés nélkül

A TV2 Tények című hírműsorának információját az MTI-nek megerősítette egy, az eljárást jól ismerő, magát megnevezni nem kívánó személy, aki elmondta: a vádirat szerint Sík Zoltán 2001. június 1. és 2002. május 31. között vezette a Miniszterelnöki Hivatal informatikai kormánybiztosságát, az ügy másodrendű vádlottja, Ormós Zoltán az Ormós ügyvédi iroda vezetője.

A vádirat szerint Ormós Zoltán ügyvédi irodája 2001 márciusától szerződés nélkül dolgozott az informatikai kormánybiztosságnak az elektronikus aláírásról szóló törvény végrehajtási rendeleteinek megalkotásán, majd 2001 júliusától a hírközlési törvény végrehajtási rendeleteinek előkészítésére kapott felkérést.

Valótlanul tartalmazzák

A vád szerint 2001. augusztus 6-án Sík Zoltán és Ormós Zoltán szerződést kötött jogi tanácsadásra és iratszerkesztésre, eszerint Ormósnak a számlához csatolnia kellett kimutatást az elvégzett munkáról, hogy mennyi időt töltöttek feladatuk végrehajtásával. A vádirat szerint a szerződés megkötése után nyílt lehetőség arra, hogy az ügyvédi iroda korábbi munkájának ellenértékét elszámolják.

Sík Zoltán ragaszkodott ahhoz, hogy a korábbi munkáért járó díjazást a szerződés keretében számolják el, ezért arra bírta rá Ormós Zoltánt, hogy olyan számlákat és teljesítés-igazolási jegyzőkönyveket nyújtson be az informatikai kormánybiztossághoz, amelyek az adott hónapban végzett munkát és annak értékét valótlanul tartalmazzák - áll a vádiratban.

Az elszámolásban egyébként közreműködőként tüntettek fel olyan ügyvédet, aki nem is végzett munkát. Az ügyészség ezért folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségével vádolja Sík Zoltánt és Ormós Zoltán, amelyet Sík felbújtóként követett el. Korábban Sík Zoltán reálisnak nevezte a különböző ügyvédi irodáknak jogi háttérmunkák címén kifizetett több száz millió forintos díjat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.