Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Szabadlábon Szász támadója

2004.12.09. 08:47
Szabadlábra helyezték Szász Károly támadóját. A gyanúsított társát és megbízóját még keresik, de az is elképzelhető, hogy még idén újabb gyanúsított nélkül fejezik be a nyomozást. A rendőrség még csak ezután kezdi elemezni a híváslistákat.
Előzetes letartóztatásból lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte a bíróság Szász Károly volt PSZÁF-elnök megverésével vádolt férfit. A nagykanizsai gyanúsított társát és megbízóját tovább keresik, az is elképzelhető azonban, hogy még idén újabb gyanúsított nélkül fejezik be a nyomozást.

Szigeti József alezredes, a nyomozás irányítója a Magyar Hírlapnak elmondta, a napokban elkészült egy újabb szakértői vélemény és ez megerősíti N. Tibor feltételezett bűnösségét. A férfi DNS-maradványait azonosították a bűncselekmény elkövetéséhez használt kerékpáron. A férfi azt állította, hogy csak kipróbálásra vitte magával azt a kerékpárt, mellyel tavaly június 16-án balesetet színlelve feltartóztatták a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének akkori elnökét.

A gyanúsított kerek története viszont újabb fejtörést okoz a nyomozóknak. A férfi, akiről azóta kiderült, hogy Kulcsár Attila ismerőse, azzal védekezik, hogy pont azt a biciklit vitte el egy boltból próbakörre, amelyet valaki a bűncselekménynél használt. Arra nincs válasz, hogy a próbakörre mikor, vagyis a verés előtt vagy után ment - a nagykanizsai férfi ugyanis nem emlékszik hogy hol és mikor, csak arra, hogy valahol és valamikor próbálta ki a biciklit.

Ügyvédje szerint mivel védence nem vett részt a verésben, bűntársa sem lehet. A rendőrség határozottan kiáll amellett, hogy az ügyben jelenleg egy gyanúsított van - az ügyvéd pedig úgy véli: Szász Károly tisztázhatná védencét, ha a rendőrök megkérdeznék: hasonlít-e támadóihoz.

A társról mindössze annyit tudni, hogy egy erőteljes testalkatú férfi, valójában ő ütlegelte Szász Károlyt. A nyomozók most a telefontársaságoktól kikért híváslisták ellenőrzésétől várnak eredményt. A Magyar Hírlap cikke szerint erre még ezután kerül sor.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!