Ambrus
-7 °C
3 °C

Koalíciós válságot robbantana ki az MDF

2005.10.06. 15:47
Valljon nyíltan színt, szólította fel Kuncze Gábort az MDF. A kisebbik ellenzéki párt szerint az elmúlt napokban nyilvánvalóvá váltak a Gyurcsány Ferenc és az SZDSZ közötti ellentétek, de a liberális párt mégsem tesz meg mindent a költekező költségvetés megakadályozásáért.

"Előre hozott választásokra kell-e készülnie a pártoknak" - kérdezte Kuncze Gábornak címzett nyilt levelében az MDF. A kisebbik ellenzéki párt szerint az elmúlt napok szabaddemokrata nyilatkozatai arra utalnak, hogy nincs egyetértés a párt és Gyurcsány Ferenc között a kormány programjával kapcsolatban.

"A Szabad Demokraták Szövetsége az elmúlt hónapokban úgy politizált, mintha nem lenne tagja a kormánynak" - írja nyílt levelében az MDF. Szerintük erre utal, hogy az SZDSZ a médiában támadta többek között a kormány SMS-kampányát, a drogtörvény tervezetét és a magánorvosok receptfelírási jogát korlátozó rendelkezést.

"Az SZDSZ skizofrén helyzetére a legjobb példa azonban Kuncze Gábor nyílt levele, amelyben pénzügyi és gazdasági vezetők támogatását kérte az euró 2010-es bevezetéséhez" - írta az MDF. A költségvetési hiány csökkentése körüli konfliktusban az MDF szerint a szabaddemokratáknak színt kellene vallaniuk, kiállnak-e liberális gazdaságpolitikai elveik mellett.

"Hajlandó-e nyomást gyakorolni Gyurcsány Ferencre az SZDSZ a felelőtlen költekezések leállításáért" - kérdezte az MDF. Kuncze Gábor Gyurcsány Ferenc társaságában az Egyesült Államokban tartózkodik. Horn Gábor, a szabad demokraták ügyvivője egyelőre még nem reagált az Index megkeresésére.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.