Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Szekeres Imre beszéde is kiszivárgott

2006.10.09. 12:51
A Szabad Demokraták Szövetsége országos kispártból budapesti középpárttá vált - elemezte a helyzetet a szombati választmányi zárt ülésen Szekeres Imre. A Magyar Rádión keresztül kiszivárgott újabb beszéd szerint az MSZP elnökhelyettes újragondolná a szabad demokratákhoz fűződő viszonyt, és újfajta kapcsolatot javasolt a jó eredményt elkönyvelő MDF-fel.

A Lamperth-beszéd vasárnapi nyilvánosságra hozatala után egy nappal újabb, zárt ajtók mögött elhangzott szónoklat tartalmát tette közzé a Magyar Rádió.

Rendkívüli tanulságok

A közszolgálati rádió honlapja szerint Szekeres Imre a szocialisták koalíciós politikájának átgondolását javasolta a választmányi ülésen. Az MSZP elnökhelyettese szerint ugyanis a helyhatósági választáson más pártok eredményei más politikát tesznek szükségessé. "Rendkívül tanulságos, és új lehetőséget nyit a Magyar Szocialista Párt számára. Nevezetesen abban nyit új lehetőséget, hogy nem többet, hanem másként kell csinálni a jövőben a szocialista párt politikáját, és az önkormányzatokban folytatott politikát" - idézte Szekeres mondatait a Rádió honlapja.

Más pártok helyzete

Szekeres megfogalmazása szerint a "más helyzet" az, hogy a "Szabad Demokraták Szövetsége országos kispártból budapesti középpárttá vált", miután "Budapesten kívül a politikai támogatottsága és jelentősége drasztikusan lecsökkent", a Magyar Demokrata Fórum viszont "ezen az önkormányzati választáson országos kispárttá vált, sok fontos mandátummal". "Ez egy új jelenség, 11 megyében van jelentősége a Magyar Demokrata Fórum által megszerzett mandátumoknak" - elemezte a helyzetet az elnökhelyettes, majd levonva a tanulságot azt mondta, az MSZP-nek mindkét párthoz fűződő viszonyát át kell értékelnie.

Nem jó tanuló

A Rádió közöl egy hosszas eszmefuttatást Szekeres beszédéből arról is, hogy a politikus miként vélekedett a párt önkormányzati munkában követendő viselkedésével. Szekeres a jó tanuló, jó sportoló verseny többször idézett képével magyarázta a feladatot: "Ahol mi vagyunk többségben, az a javaslatom, hogy nagyon határozott érdekérvényesítés történjen. Nem a jó tanuló, jó sportoló versenyen indulunk. Második: ahol egyensúly van, hatékony taktikára van szükség, mert nem a jó tanuló, jó sportoló versenyen indulunk. Harmadik: ahol kisebbségben vagyunk, holnap reggeltől kezdve kemény ellenzéki politizálásra van szükség, mert nem a jó tanuló, jó sportoló versenyen indulunk, hanem egy hatalmi versenyben, amely nem önmagában a hatalomról szól, hanem arról, hogy egy város, egy megyei község politikája a társadalomban milyen jövő elé néz, és hogy az MSZP milyen jövő elé néz."

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.