Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Fordult a kocka Szerencsen: egy szavazattal nyert a Fidesz-MDF

2002.04.24. 11:43
Koncz Ferenc, a Fidesz-MDF jelöltje egy szavazattal megnyerte a választások második fordulóját a korábban győztesnek nyilvánított Szabó György szocialista jelölttel szemben Borsod-Abaúj-Zemplén megye 11-es számú, szerencsi választókerületében. Az MSZP bírósághoz fordul.
A megyei területi választási bizottság döntéséről Bogdán Zsolt megyei főjegyző szerdán délelőtt tájékoztatta az MTI-t. A testületnél Koncz Ferenc emelt kifogást, arra való hivatkozással, hogy Szabó György 5 szavazattal nyerte a fordulót, ám véleménye szerint az érvénytelennek nyilvánított 289 szavazat között többségben voltak azok a voksok, amelyeket az ő nevére adtak le. Kérte a választási bizottságtól a szavazatok újraszámlálását, illetve az érvénytelenek átvizsgálását. Az újraszámolás egy kívételével, már a választás napján mindenhol megtörtént, hiszen kisebb volt a különbség a két jelölt között, mintahány érvénytelen voksot találtak.

Koncz Ferenc
A főjegyző az Indexnek elmondta: a megyaszói 1-es szavazókörben nem végezték el az újraszámlálást, ezért ott a bizottság újraszámláltatta a voksokat. Kiderült, hogy a Szabó György nevére összegyűjtött csomagban az egyik szavazólap Koncz Ferencre szólt. Így a szocialista jelölt előnye háromra csökkent.

Az újraszámolás során az is kiderült, hogy egy vokssal kevesebbet tulajdonítottak Koncznak, mert egyszerűen elszámolták magukat, így a különbség egyre csökkent. Az érvénytelennek nyilvánított voksok közül 27-et érvényesnek talált a területi választási bizottság, így összességében Bogdán szerint 17 plusz voksot találtak a Fidesz jelölt esetében és 11 plusz szavazatot a szocialista aspiránsra adtak le. Az, hogy az érvénytelen voksok közül milyen volt az eloszlás a főjegyző nem tudta megmondani, a végeredmény azonban egyelőre úgy tűnik az, hogy egy vokssal a fideszes jelölt győzött. Bogdán Zsolt elmondta, hogy a határozatot még szerdán kézbesítik az érintetteknek. Az újabb döntés ellen csütörtökön 16 óráig lehet benyujtani jogorvoslati kérelmet a bírósághoz a választási bizottságon keresztül.

Szabó bírósághoz fordul

A döntést Szabó György érdemben nem kívánta kommentálni, a szocialisták médiaközpontján keresztül annyit közölt: bíróságon támadja meg a területi választási bizottság határozatát.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.