Valér
-2 °C
0 °C

Feljelentés-kiegészítés a választási csalások ügyében

2002.04.23. 16:56
A nyomozás elrendeléséhez nincs elegendő bizonyíték, ezért feljelentés-kiegészítést rendelt el az ORFK a MIÉP választási csalás miatt tett feljelentése ügyében.
Feljelentés kiegészítést rendelt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) 565 rendbeli választási bűncselekmény miatt tett feljelentése ügyében - értesült az Index. Jelenleg ugyanis nincs a nyomozás elrendeléséhez elegendő információ - mondta kérdésünkre Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. A döntés értelmében az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága gyűjt még további információt ahhoz, hogy ezek alapján el lehessen dönteni nyomozást rendelnek el az ügyben vagy megtagadják azt.

Csurka István, a MIÉP elnöke hétfőn jelentette ki, hogy pártja feljelentést tesz 565 rendbeli választási bűncselekmény miatt. Ezt azzal indokolta a pártelnök, hogy elfogadhatatlannak tartják azt a választási eredményt, amelyik ennyi bizonyított csalás, kampánycsendsértés, a választópolgárok gulyással és pálinkával való befolyásolása és ennyi visszásság és erőszak következtében született meg.

A feljelentés kiegészítésre a rendőrségnek 15 napja van, a határidő egyszer további 15 nappal meghosszabbítható. Ezek után kell eldönteni azt, hogy felmerül-e az ügyben bűncselekmény alapos gyanúja és ezért nyomozást indítanak, vagy ellenkező esetben megtagadják azt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!