Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A MIÉP cselekvésre szólít a 'csalás' miatt

2002.04.22. 13:37
Csurka István szerint a 2002-es választások mindkét fordulójának eredménye elfogadhatatlan, bejelenthetetlen, törvényesíthetetlen, mert annyi volt benne a csalás. - Éppen ez a 10-12 mandátum hiányzik a nemzeti oldalon, így a csalás az egész választást befolyásolta - hangoztatta Csurka, aki hétfőn üdvözölte francia szélsőjobboldali elvtársa, Jean-Marie Le Pen választási sikereit. Véleménye szerint a franciák már eszméltek, "és a magyar társadalomnak is meg kell értenie az idők szelét".
A Magyar Igazság és Élet Pártjának elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a MIÉP büntetőfeljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon 565 rendbeli választási bűncselekmény tárgyában; ezek szerinte 370 esetben, ugyanennyi szavazókörben fordultak elő a parlamenti választások első fordulójában.

- A MIÉP elfogadhatatlannak tartja azt a választási eredményt, amelyik ennyi bizonyított csalás, kampánycsendsértés, a választópolgárok gulyással és pálinkával való befolyásolása és ennyi visszásság és erőszak következtében született meg - mondta Csurka István.

Pont a MIÉP hiányzott

A pártelnök szerint "ha a MIÉP-et esetleges csalással ütötték el a frakcióalakítástól, és most éppen ez a 10-12 mandátum hiányzik a nemzeti oldalon, akkor ez az egész választást, a kormányalakítást alapvetően befolyásolta".

Újságírói kérdésre válaszolva arra hívta fel a Fidesz vezetőinek figyelmét, hogy "ha most nem cselekednek, néhány hónap múlva késő lesz".

- Ez a hatalmas felbuzdulás, amellyel a második fordulót megnyerték, nem cselekvés esetén lelohad és nagy nemzeti apátiába esnek azok, akik hatalmas lelkesedésükben fel sem fogják, most mi történt - fogalmazott a MIÉP-es politikus.

Üdvözli elvtársát

Csurka István kitért arra, hogy még a nap folyamán elküldi üdvözlő táviratát Jean-Marie Le Pennek, abból az alkalomból, hogy bejutott a francia elnökválasztás második fordulójába.

- Európa átrendeződik, Jean-Marie Le Pen bejutása a második fordulóba annak a jobboldali átrendeződésnek a legjelentősebb állomása, amelyik Európa-szerte történik - vélekedett. Szerinte csak csalással fordulhat elő az, hogy Magyarországon az a "kopott szocialista párt győzzön, amelyik mindenütt veszít".

Mint hozzátette, a magyar társadalomnak is meg kell értenie az idők szelét, és erre a megértésre alkalmat is kell adni neki.