16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

A MIÉP cselekvésre szólít a 'csalás' miatt

2002.04.22. 13:37
Csurka István szerint a 2002-es választások mindkét fordulójának eredménye elfogadhatatlan, bejelenthetetlen, törvényesíthetetlen, mert annyi volt benne a csalás. - Éppen ez a 10-12 mandátum hiányzik a nemzeti oldalon, így a csalás az egész választást befolyásolta - hangoztatta Csurka, aki hétfőn üdvözölte francia szélsőjobboldali elvtársa, Jean-Marie Le Pen választási sikereit. Véleménye szerint a franciák már eszméltek, "és a magyar társadalomnak is meg kell értenie az idők szelét".
A Magyar Igazság és Élet Pártjának elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a MIÉP büntetőfeljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon 565 rendbeli választási bűncselekmény tárgyában; ezek szerinte 370 esetben, ugyanennyi szavazókörben fordultak elő a parlamenti választások első fordulójában.

- A MIÉP elfogadhatatlannak tartja azt a választási eredményt, amelyik ennyi bizonyított csalás, kampánycsendsértés, a választópolgárok gulyással és pálinkával való befolyásolása és ennyi visszásság és erőszak következtében született meg - mondta Csurka István.

Pont a MIÉP hiányzott

A pártelnök szerint "ha a MIÉP-et esetleges csalással ütötték el a frakcióalakítástól, és most éppen ez a 10-12 mandátum hiányzik a nemzeti oldalon, akkor ez az egész választást, a kormányalakítást alapvetően befolyásolta".

Újságírói kérdésre válaszolva arra hívta fel a Fidesz vezetőinek figyelmét, hogy "ha most nem cselekednek, néhány hónap múlva késő lesz".

- Ez a hatalmas felbuzdulás, amellyel a második fordulót megnyerték, nem cselekvés esetén lelohad és nagy nemzeti apátiába esnek azok, akik hatalmas lelkesedésükben fel sem fogják, most mi történt - fogalmazott a MIÉP-es politikus.

Üdvözli elvtársát

Csurka István kitért arra, hogy még a nap folyamán elküldi üdvözlő táviratát Jean-Marie Le Pennek, abból az alkalomból, hogy bejutott a francia elnökválasztás második fordulójába.

- Európa átrendeződik, Jean-Marie Le Pen bejutása a második fordulóba annak a jobboldali átrendeződésnek a legjelentősebb állomása, amelyik Európa-szerte történik - vélekedett. Szerinte csak csalással fordulhat elő az, hogy Magyarországon az a "kopott szocialista párt győzzön, amelyik mindenütt veszít".

Mint hozzátette, a magyar társadalomnak is meg kell értenie az idők szelét, és erre a megértésre alkalmat is kell adni neki.  • Hírek
  • Hírek