Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Kuncze az autópályaprogram felszalámizása ellen

2002.10.06. 17:54
Ragaszkodik az autópályaprogram eredeti tervek szerinti végrehajtásához Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. Véleménye szerint a programot nem lehet a gazdasági tárca és a kormányzat tervei szerint felszalámizni. Csillag István, az SZDSZ-es gazdasági miniszter szerint 2015-ig felépülhet az M3-as.
"Nem szalámízható az autópályaprogram" - jelentette ki Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján. A sztrádaprogram lassítására a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tett javaslatot. Az SZDSZ-es Csillag István vezette tárca javaslata szerint 2002-2006 között 144 kilométernyi autópálya épülhetne fel.

Az eredeti tervek szerint

A pártelnök ezzel szemben ragaszkodik az eredeti, a kormányzati ciklus során 800 kilométernyi autópálya és gyorsforgalmi út felépítését tervező program végrehajtásához. Az utak megépítése Kuncze szerint "európai kötelezettség", ezért azt az eredeti tervek szerint kell végrehajtani.

2015-ig felépülnek a sztrádák

A sajtótájékoztatón részt vevő Csillag István, a kritizált tervet kidolgozó gazdasági tárca vezetője ismertette a 2015-ig tartó Sztráda Express nevű program terveit. Eszerint az M3-as autópálya eléri majd Miskolcot és Nyíregyházát, ahonnan majd az M35-ös út vezet majd Debrecenbe. A kormány 60 milliárd forintot szán jövőre az M0-ás autóút fejlesztésére, míg a körgyűrű teljes kiépítésére 400 milliárd forintot szánnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.