Viktória
6 °C
13 °C

Keresztényellenes fekáliaöklendezéssel vádolják a Tilost

2004.01.06. 19:46
„Le a hamis bálványokkal, le a mocskolódással!” – kiabálta az ORTT épülete előtt tartott demonstráción Király Zoltán, a Magyarok Világszövetségének elnökhelyettese azután, hogy a negyven-ötven fős tüntetés résztvevői nagy ovációval fogadták követelését, hogy a médiatestület azonnali hatállyal „fojtsa el a Tilos rádió hangját”. Kedd délután közösség elleni izgatás gyanúja miatt rendelt el nyomozást a IX. kerületi ügyészség a Tilos Rádió szentestei műsora miatt.
A Honfoglalás 2000 által meghirdetett demonstráción Szilvássy György elnök óriási tüntetésekkel fenyegetett, abban az esetben, ha az Országos Televízió és Rádió Testület nem a társadalom, a „kilenc és fél millió ember elvárásának megfelelően dönt” a Tilos rádió ügyében. Az ügyet a héten tárgyalja a testület.

Keresztényellenes folyamat

Eljárás indult
Kedd délután közösség elleni izgatás gyanúja miatt rendelt el nyomozást a IX. kerületi ügyészség a Tilos Rádió szentestei műsora miatt - értesült az MTV Híradója. Az ügyészség első feladata az lesz, hogy beszerezze a december 24-ei adás hanganyagát és megvizsgálja, hogy az inkriminált "kiirtanám az összes keresztényt" mondat milyen szövegkörnyezetben hangzott el és alkalmas volt-e a közösség elleni izgatásra.
"A Tilos Rádióban elhangzott kijelentések súlyosan sértik a médiatörvény rendelkezéseit, és minden jóérzésű ember lelkét, azzal azonban nem lehet egyetérteni, hogy azonnali statáriális eljárás keretében az ORTT azonnal szüntesse meg a rádió műsorszolgáltatási szerződését - közölte álláspontját Ladvánszky György, az ORTT tagja .
Szilvássy szerint a Tilos rádióban elhangzott mondat – amelytől a rádió azóta többször elhatárolta magát, és az illuminált állapotban megnyilatkozó műsorvezetőjét is elbocsátotta – egy évek óta zajló „keresztényellenes folyamat állomása”. A szervezet elnöke e folyamat állomásai közé sorolta többek között az 1992-es pápalátogatás sajtóját, a Felvonulási téren történt keresztfűrészelést és a 2002-es választási kampány idején meghirdetett prédikációfigyelést. Szilvássy különösen a kormánypártokat tette felelőssé a történtekért, kiemelve, hogy az SZDSZ „anyagilag is támogatta” a rádiót. A Honfoglalás 2000 vezetője az ügyben Dávid Ibolya MDF- és Orbán Viktor Fidesz-elnöktől is határozott hangú elhatárolódó nyilatkozat kiadását követelte.

Nézzen tüntetőket!
Fekáliaöklendezés

A demonstrációhoz csatlakozó Magyarok Világszövetségének elnökhelyettese, Király Zoltán elmondta, hogy a szellemiségével „ocsmányságokat és fekáliát öklendező” rádió képviselőit a keresztény magyarok áldozatoknak tekintik, akiket nem megvetni, hanem sajnálni kell. Az MVSZ-es vezető követelte, hogy az ORTT azonnali hatállyal fojtsa el a Tilos hangját. Majd, a demonstrálók ovációja után, „Le a hamis bálványokkal, le a mocskolódással!” kiáltással fejezte be beszédét.

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!