Ágnes
-13 °C
0 °C

A hónap végéig államtitkár Várhegyi

2001.11.12. 19:40
Várhegyi Attila - a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumától távozó, tisztségéről lemondott politikai államtitkár - a hónap végéig marad hivatalában - tudta meg a tárca sajtóirodájától hétfőn az MTI. Várhegyi Attila azért mondott le posztjáról, mert hanyagkezelésért elmarasztalta a Budakörnyéki Bíróság és nem jogerősen 300 ezer forint pénzbírságot szabott ki egy szolnoki ingatlan eladási ügyben. Várhegyi azzal indokolta döntését, hogy nem akarta erkölcsileg terheli a kabinetet hivatalban maradásával.
A hónap végéig tölti be tisztségét Várhegyi Attila, a kultusz tárca politikai államtitkára. Havasi Bertalan sajtóreferens tájékoztatása szerint Várhegyi Attila a lemondásáról szóló iratot hétfőn küldte el a kormányfőnek. A tisztségéből távozó államtitkárnak erre a hétre már nincs hivatalos programja - ismertette a sajtóreferens.

Várhegyi Attila a kultusztárcánál betöltött tisztségéről a múlt hét pénteken mondott le, miután az ellene és kilenc társa ellen folyó büntetőperben a Budakörnyéki Bíróság első fokon bűnösnek találta őt hanyag kezelés vétségében. A politikus egyúttal bejelentette, hogy nem tűnik el a közéletből és a Fidesz választmányának elnöki tisztségét megtartja.

Orbán számít Várhegyire

A törvény szerint a politikai államtitkár a miniszter, valamint a miniszterelnök útján a köztársasági elnökhöz intézett írásbeli nyilatkozatával - 15 és 30 nap közötti lemondási idő megjelölésével - bármikor lemondhat megbízatásáról. A lemondás érvényességéhez elfogadó nyilatkozat nem szükséges.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.