Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Öntudatlannak vallotta magát az egyik zászlóégető

2004.01.23. 14:42
Drogot, vagy a központi idegrendszerre ható erős gyógyszert kapott a Tilos Rádió elleni tüntetésen egy ismeretlen személytől M. Giorgio Richárd, a zászlóégetés egyik gyanúsítottja - ismertette a gyanúsított ügyészségi vallomását Futó Barnabás ügyvéd.. M. Giorgio azt vallotta. nem emlékszik semmire és akarata ellenére vett részt a zászlóégetésben.
Nem emlékszik semmire a Tilos Rádió előtti tüntetés utáni izraeli zászló elégetésében közreműködő M. Giorgio Richárd - nyilatkozta az Indexnek védence ügyészségi kihallgatása után Futó Barnabás ügyvéd. Tájékoztatása szerint M. provokációnak tartja a történteket és az állítja: a demonstráció során egy ismeretlen személytől egy szem cukrot kapott, amely azonban a központi idegrendszerre ható gyógyszer, vagy akár is drog is lehetett - állította az ügyészeknek a rendőrségi kihallgatásán hallgató M. Giorgio Richárd.

M. Giorgio ügyvédje elmondása szerint csak a médiában megjelent képanyagokból tudja, hogy részt vett a zászlóégetésben, de "azt akarata ellenére, öntudatlan állapotban tette" - hangsúlyozta az ügyvéd. A rendőrség három személy ellen kezdett nyomozni garázdaság gyanújával, miután az ügyészség nem látta bizonyítottnak a közösség elleni izgatás elkövetését. A zászlóégetésben résztvevőket hétfőn, gyorsított eljárás keretében állítják bíróság elé. Futó nem tudta megmondani, hogy az ügyészek várhatóan milyen álláspontra helyezkednek ügyfele ügyében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.