Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Csador nélkül nem hajlandó igazolványképet csinálni

2003.05.28. 14:30
Nem akarja felfedni arcát jogosítványképéhez egy Floridában élő 35 éves muzulmán vallású nő, aki arra hivatkozik, ha mégis megtenné, ezzel megszegné a Korán előírásait - értesült az AP.
Sultanna Freeman, aki Sandra Kellarként vette fel az iszlám hitet, még 2001-ben készítette el előző jogosítványát, amelyen arcát muzulmán szokás szerint csador takarja el.

Az új igazolványra akkor lett szükség, amikor a 2001-es szeptember 11-i terrortámadások után - biztonsági okokból - a floridai hatóság új fénykép elkészítésére kötelezte Freemant.

Az ügyet most már jogszakértők vizsgálják, miközben a hölgy és az állam közti pereskedés tovább folyik. Freeman és ügyvédei azzal védekeznek, hogy a csadortól való kényszerű megválást követelő fényképkészítés a hölgy szabad vallásgyakorláshoz való jogát sérti, míg az állam részéről azzal érvelnek, hogy egy könnyen felismerhető fotó a közbiztonság érdekében elengedhetetlen.

A héten folyó tárgyalásokra mindenesetre mindkét fél segítségül hívta az iszlám vallás egy-egy szakértőjét, és a bizonyítékok sorába a Koránt, az iszlám vallás szent könyvét is felvették.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.