Ambrus
-7 °C
3 °C

Negyvennyolc kutyával végzett a thaiföldi zöldséges

2003.07.11. 07:48
A thaiföldi zöldséges mérgezett eledellel etette a jószágokat, mivel azok majdnem megették ebédre szánt sültcsirkéjét, és meg akarták harapni. A bíróság húsz dollár büntetés megfizetésével sújtotta.
Negyvennyolc kutyát ölt meg méreggel Thaiföldön egy buddhista templomban egy utcai zöldségárus, és ezért húszdolláros (kb. 4600 forint) bírságot szabtak ki rá.

A buddhizmus tiltja az állatkínzást, és a vallás thaiföldi templomaiban hagyomány a kóbor kutyák befogadása - jóllehet újabban sterilizálják az ebeket, hogy számuk ne növekedjék rohamosan. Hivatalos becslések szerint csak Bangkokban 120 ezer kóbor kutya él.

A bangkoki zöldségárus, Varajut Songslip pénteki helyi lapjelentés szerint a rendőrségen tett vallomásában beismerte, hogy mérgezett csirkével etette meg a kutyákat, mert azok majdnem ellopták ebédre magával vitt sült csirkéjét, őt pedig meg is harapták.

A kutyák elpusztításáról mindazonáltal csak azt követően döntött, hogy a templom szerzetesei elutasították a felelősséget a kutyák tetteiért, mondván, hogy a templom csak fedelet ad a kutyáknak, de nem minősül a gazdájuknak - jelentette a Reuters hírügynökség.

Songslipnak állatokkal szembeni kegyetlenkedés miatt kell bírságot fizetnie.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.